Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-08-2014 09:30   Güncelleme : 25-08-2014 09:30

YAŞLARI KÜÇÜK AMA…

Samsun'da iki kız kardeş, insanların çevreyi kirletmemesi için yazdıkları şiir ve kompozisyonlardan oluşan broşür ve afiş hazırladı.

YAŞLARI KÜÇÜK AMA…

İlkadım ilçesinde yaşayan 4. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Betül ile 2. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Aybüke Ezen, yazdıkları kompozisyon ve şiirlerden oluşan afiş ve broşürleri vatandaşa dağıtıyor.

Çevre gönüllüsü Betül Ezen, insanların yerlere tükürmesini, çevreye çöp atmasını önlemeye çalıştıklarını söyledi.

Çiğnenip yere atılan sakızları kuşların yem sanarak yediği ve boğazına takılan sakız nedeniyle öldüğüne işaret eden Ezen, "Okulda öğretmenimizle doğanın korunması için bir çalışma yapmıştık. Çevre kirliliğinin insanlara ve hayvanlara büyük zarar verdiğini öğrendikten sonra kardeşimle şiir ve kompozisyon yazdık. Yazdıklarımızı ailemizin desteğiyle afiş ve broşürlere bastırdık. Anne, babamı ve kardeşimi alarak şehrin işlek caddelerine çıkıyoruz. Buradaki vatandaşlara çevreyi kirletmemesi noktasında afiş ve broşürlerimizi dağıtıyoruz" dedi.

İnsanların kendilerini gördüklerinde dilenci yerine koyup kaçtığını ifade eden Ezen, "Sokakta bizi elimizde broşürle görenler onlardan bir şey isteyecekmişiz gibi kaçıyor. Ancak, onların yanına gidip durumu anlattığımızda çok mutlu oluyorlar ve bize teşekkür ediyorlar. Ben de kardeşimle bir insanı bile çevre duyarlığı konusunda uyarabilirsek büyük mutluluk yaşıyorum" diye konuştu.

adminadmin