Genel
Giriş Tarihi : 03-06-2019 15:12   Güncelleme : 03-06-2019 15:12

Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığı

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı için çıkarılan yeni kanunlar ile ülkeye yatırım karşılığında vatandaşlık mümkün olmuştur

Yatırım Yoluyla Türk Vatandaşlığı

ancak yabancıya vatandaşlık hakkı belirli kanun/şartlar çerçevesi içerisinde geçerlidir.. Yatırım karşılığı vatandaşlık birçok Avrupa ülkesinde sıklıkla uygulanan bir uygulamadır. Her ülkenin kendi belirlediği şartlar ve kanunlar doğrultusunda bu kanun sağlanmaktadır.

Neden Yatırım Yoluyla Vatandaşlığa İhtiyaç Duyulur?

Yatırım yoluyla Türk vatandaşlığı kanunun en önemli amacı yabancı sermayeyi ülkeye çekerek ülke ekonomisine katkı sağlamaktır. Belirtilen şartlar karşılığında yatırım yapan herkese vatandaşlık verilir. Taşınmaz malları alan kişinin birinci derece yakınları da vatandaşlık hizmetinden yararlanabilir. Birinci derece yakını olup 18 yaş üstü olan bireyler bu haklardan yararlanamaz. 18 yaş üstü engelli çocuğa bakmakla yükümlü iseniz bu durumu rapor ile kanıtlayarak vatandaşlık haklarından yararlanmasını sağlayabilirsiniz.

Türk Vatandaşlığı Şartları Nelerdir?

Türk vatandaşlığı için 2 milyon dolar olan yatırım ücreti son alınan kararlar ile 250 bin dolara düşürülmüştür. Alınan taşınmaz en az 3 yıl süreyle satılamaz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı için her taşınmaz alan kişiye vatandaşlık verilmez. Yatırım yoluyla Türk vatandaşlığı alanında yabancının ulusal güvenliği ve bütünlüğü tehdit etmemesi, herhangi bir terör örgütü ile bağlantısının bulunmaması gerekir. Gayrimenkul alımı ve vatandaşlık için tapu kadastro müdürlüğüne başvuru yapılır. Müdürlük bir hafta içinde onay verir. Başvuru onaylandıktan sonra göçmenlik bürosuna başvuru yapmanız gerekir. Daha sonra onay kağıdı ve ikamet ile nüfus müdürlüğüne başvuru yapılır. Taşınmaz alındıktan sonra bir ay içinde vatandaşlık süreci tamamlanır.

Yatırım Yoluyla Vatandaşlık İçin Tek Taşınmaz Mı Alınır?

250 bin dolara denk gelecek şekilde birden fazla taşınmaz alabilirsiniz. Ayrı ayrı taşınmaz alacaksanız tüm taşınmazlar için aynı anda başvuru yapmanız gerekir. Alınan taşınmazların değeri gayrimenkul uzmanları tarafından ölçülür. Sahtekarlığı önlemek için yeminli gayrimenkul uzmanları görev alır. Taşınmaz almak için avukatınıza vekalet vererek de işlemleri başlatabilirsiniz. Yatırım yoluyla Türk vatandaşlığı işlemleri sonrasında Türk vatandaşlığını aldıktan sonra kendi vatandaşlık hakkınızdan feragat etmek zorunda kalmazsınız. Çift vatandaş olarak hem kendi ülkenizde hem de Türkiye Cumhuriyetinde ikamet hakkına sahip olursunuz. Her ülkenin yatırım miktarı kendi yasaları ile belirlenir. Bizim ülkemizde 250 bin dolar iken Kuzey Kıbrıs'ta 2.5 milyon dolardır.

Daha detaylı bilgi ve hukuki destek için Develioğlu Hukuk’un web adresini ziyaret edebilir veya iletişime geçebilirsiniz.
www.develiogluhukuk.com

adminadmin