Sağlık
Giriş Tarihi : 07-08-2018 09:12   Güncelleme : 07-08-2018 09:12

Yaz aylarında böcek ısırığına dikkat!

Yaz aylarında böcek ısırığına dikkat!

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi doktorlarından Deri ve Zührevi Hastalıklar (Cildiye) Uzmanı Uzm. Dr. Fikret Kaya, yaz ayların gelmesiyle birlikte böcek ısırılmalarına karşı tedbir alınması gerektiğini söyledi.

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi doktorlarından Deri ve Zührevi Hastalıklar (Cildiye) Uzmanı Uzm. Dr. Fikret Kaya, böcek ısırılmalarına karşı uyarılarda bulundu.

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi doktorlarından Deri ve Zührevi Hastalıklar (Cildiye) Uzmanı Uzm. Dr. Fikret Kaya, ‘’Yaz aylarının gelmesiyle doğa ile iç içe yaşıyoruz. Kendimizi temiz hava almak, piknik yapmak gibi aktiviteler ile dışarıda vakit geçirtiyoruz. Fakat doğada bizden başka canlılarında olduğunu unutuyoruz. Sıcak olması sebebiyle uygunsuz giyinme ve vücudumuzun bazı açık yerlerinde  böcekler tarafıından ısırılma gibi çok ciddi reaksiyonlarla karşımıza gelebiliyor. Bunun için yaz aylarında piknik alanlarına giderken, denize giderken ve ormanlık alanları gibi yerlere giderken mutlaka hiç değilse de doğal yöntemlerle böcek koruyucuları kullanmamız gerekir. Böcekleri öldüren değil de bizden uzaklaştırırsak daha faydalı olur.

Aksi halde alerjisi olan çocuklar büyük risk taşıyorlar. Bütün vücuda yayılan ürtiker dediğimiz reaksiyonlarla karşımıza gelebiliyorlar.’’ Diyerek sözlerine son verdi.

adminadmin