Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 01-07-2012 16:21   Güncelleme : 01-07-2012 16:21

Yaz geldi artık

Yaz geldi artık

Yaz geldi artık
Yaz geldi artık.
Ne ağır yemekler yeniyor geçmiş kış günleri gibi ne de kıyafetleri taşıyabiliyoruz bedenimizin üstünde. Sobanın kaloriferin kenarındaki o ağır arkadaş muhabbetleri pek olamıyor sanki. Hayat bu; dışarıdan gülümsüyor güneş. Hele de deniz kenarı çocuğuysanız, akşamları sahil çağırıyor sizi. Toplanıyorsunuz, arkadaşlarla aileyle, bir külah dondurma, bir paket çekirdek, adımlıyorsunuz sahil boylarını. Konuşmalar, sohbetler, acılar daha da derine inemiyor. Yürekler de kıştan çıkmanın yorgunluğunu atmak istiyor. Dolmuşuz artık; boşalmak, rahatlamak aslında pek de düşünmemek istiyoruz. Geceler ya bizi düşündüren, karanlığın ağırlığı. Artık yaz da geldi. Geceler gündüzün üstüne basamıyor. Güneş varlığını daha da bir hissettiriyor, günümüzü, dünyamızı ışıldatıyor.

Çoluk, çocuk, iş, güç derken ne çok yorulmuşuz. Mola mı vermek lazım şöyle hayata karşı biraz. Boğuluyoruz artık evlerde, sokaklar çağırıyor bizi. Kaçmak istiyoruz bizi yoran düşüncelerden, rutinlerden. Çocukları da evlerde tutmak zorunda değiliz. Parklara salıyoruz onları da, çok yormuyorlar artık bizi. Onlar da bu özgürlükten pek memnunlar. Daha az çalıyorlar; salıncak sırası, oyuncak kapma telaşına ana- babalarının kapılarını. Hayat bu bazen de mola vermek gerek diyoruz. Şöyle herşey biraz hafiflesin istiyoruz.

Yaz geldi artık.
Sabahları kuş sesleri dokunuyor kulaklarımıza. Çocuklarda okullardan çıkmanın özgürlüğünü doyasıya yaşıyorlar sokaklarda. Top sesleri, gülme sesleri, bazen de küçük tartışmaları geliyor kulaklarımıza. Her şeye rağmen daha bir şen sokaklar. Kışın o kasveti kalmadı artık. Hele benim gibi bir güneşli gün sizi mutlu etmeye yetiyorsa; gülümseyen güneşle tüm içiniz aydınlanıyorsa, öyle çok teferruata gerek de kalmıyor. Mutlu olabiliyorsunuz hemencecik.

Yaz geldi artık.
Tabiat ana gibi, bizim de aydınlanma zamanımız geldi. Şöyle hayata karşı biraz mola verelim. Çıkaralım içimizden bizi yoran düşünceleri, hergün yaptığımız rutinleri biraz aksatalım. Zaten hepimizde de kıştan çıkmanın yorgunluğu, ne çok ihtiyaç duyuyormuşuz buna.
 
adminadmin