Sağlık
Giriş Tarihi : 05-07-2017 15:51   Güncelleme : 05-07-2017 15:55

Yaz mevsimiyle gelen Kulak hastalıklarına dikkat!

VM Medical Park Samsun Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği'nden Yrd.Doç.Dr.Murat Nabi Bulut yaz mevsimiyle artan kulak hastalıkları hakkında bilgilendirdi.

Yaz mevsimiyle gelen Kulak hastalıklarına dikkat!

Yrd.Doç.Dr.Bulut,"Yaz gelmesi ile birlikte serinlemek için havuza ve denize girmekteyiz ancak kulaklarımıza dikkat etmezsek kulak enfeksiyonları bizi bekliyor.Peki denize gireceğiz, havuza gireceğiz kulaklarımızı nasıl koruyacağız? Önlem çok basit; normal sağlıklı bir insanda kulaklar kendini koruyacak ve temizleyecek şekilde yaratılmıştır. Ancak denizden-havuzdan sonra kulağa dışardan sert müdahale, kulak suyunu almaya çalışmak, kulağı kurcalamak dış kulak yolu iltihabına davetiye çıkartmaktadır." dedi.

Dr. Bulut,"Kulak kanalında oluşan çizik ve sıyrıktan mikroplar,mantarlar girmekte ve kulak iltihabı oluşturmaktadır.Kulağa dokunulduğu zaman ağrı ve şişlik var ise Kulak Burun Boğaz Doktoru'na başvurulmadır.Ayrıca kulak yolunda egzemalar olan veya kulak zarı delik olan kişilerin deniz-havuza girerken kulak tıkacı kullanmaları gerekir.Yine kulağında her yıl tekrarlayan kulak kiri birikmesi olan hastalar deniz mevsiminden önce kulaklarını temizlettirmelidirler,aksi taktirde bu kişilerin kulaklarına su gidince (kulak kiri)suyu çekecek ve aniden kulak tıkanacaktır.Bu zamansız tıkanma tatilde kişiyi bunaltacaktır."diye konuştu.

Dikkat edilmesi gerekenlerden bahseden Yrd.Doç.Dr.Murat Nabi Bulut,"Yine denize sert dalmalar,kulak üzerine düşmeler kulak zarı delinmelerine yol açabilir,dikkatli olunmalıdır.Ayrıca rüzgarlı havalarda denize girmek küçük çocuklarda orta kulak iltihabına sebep olabilir,ebeveynlerin özellikle rüzgarlı havalarda temkinli olması gerekmektedir."şeklinde açıklamasını sonlandırdı.

 

adminadmin