Eğitim
Giriş Tarihi : 16-04-2020 18:35   Güncelleme : 16-04-2020 18:35

Yaz Tatilinde Eğitim Olacak Mı!

Korona virüsü önemleri kapsamında eğitim öğretimde online eğitim modeli devam ederken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve TBMM'den önemli bir açıklama geldi.

Yaz Tatilinde Eğitim Olacak Mı!

Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında üniversitelerde, ilk ve orta öğretimde yaz tatilinde eğitim verilecek.

Buna göre öğretmenler, yaz tatili içinde aralıksız 2 ay izinli olacak ancak bu 2 aylık izin sürelerine dokunulmadan kalan tatil zamanlarında yönetmelikte saptanacak meslekle ilgili çalışmalara katılmakla yükümlü olacak.

 

TELAFİ EĞİTİMİ NE KADAR SÜRECEK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir televizyon programında “3. aşamada telafi eğitimi yapacağız. 2 ay okullarımız tatil oldu diyelim. Biz okulların tatil olduğu süre kadar telafi eğitimi yapmayız. Telafi hızlandırılmış bir eğitimdir. EBA ile yapmaya çalıştığımız bir eğitimdir. Yazın okullar açık olacak yorumu kesinlikle doğru değil." dedi.

 

YAZ TATİLİNDE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Okulların açılacağı tarih gündemde yer almaya devam ederken Meclis'ten son dakika karar geldi. Buna göre Kovid-19 salgını nedeniyle yapılamayan eğitimlerin telafisine ilişkin düzenleme Meclis'te kabul edildi.

Üniversitelerde, ilk ve orta öğretimde yaz tatilinde eğitim verilecek. Öğretmenlerin 2 aylık yaz tatili kısaltılabilecek.

Kovid-19 salgını nedeniyle yapılamayan eğitimlerin telafisine ilişkin düzenleme ile sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik düzenlemeyi de içeren Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN