Samsun Haber
Giriş Tarihi : 30-12-2017 14:28   Güncelleme : 30-12-2017 14:30

Yazar Abdullah Yıldız Atakum Anadolu İHL Öğrencileri ile Bir Araya Geldi

Araştırmacı- Yazar Abdullah Yıldız Okur-Yazar buluşmaları kapsamında Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Yazar Abdullah Yıldız Atakum Anadolu İHL Öğrencileri ile Bir Araya Geldi

Türkiye ve Avrupa’da binlerce insanın namazla buluşmasına ve namaz bilinci kazanmasına zemin hazırlayan Araştırmacı-Yazar Abdullah Yıldız Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine namazın öneminden ve Türkiye’de namaz kılma oranlarından bahsetti.

Bende bir İmam Hatipliyim diyen, Araştırmacı- Yazar Abdullah Yıldız, “ İmam Hatipli olmak bizim için bir onur meselesidir, ama kibir değildir. İmam Hatipli önder olur çünkü o imamdır, önde durup liderlik edendir. İmam Hatip bilincine sahip olan gençlerin hayatlarında dikkat etmesi gerektiğini belirten yazar bu konuda en önemli davranışlardan birisinin namaz konusunda hassas olmak gerektiğinin altını çizdi. Namaz, Rabbimizle sohbet, namaz fıtratımıza dönüştür diyen Yazar Yıldız, “ Türkiye’de toplumun % 7’i namaz kılmıyor. Kalan %25’in çoğu sabah namazına kalkamıyor. Düzenli kılanların çoğu da huşundan bir haber.  Namazın bir çare olduğunu görmemiz gerekiyor” diye konuştu. 

Yazar Yıldız" Geçtiğimiz yıllarda Kudüs’e yaptığım iki ziyarette gördüm ki, Selahaddin Eyyubi bu ümmetin en önemli ortak paydalarından ve ortak idollerinden biri. Ayrıca, onu ortaya çıkaran tarihi şartlar ile bugün İslâm âleminin içinde bulunduğu tarihi şartlar da birbirine çok benziyor; yani günümüz Müslümanları Kudüs’ü yeniden özgürlüğüne kavuşturacak bir Selahaddin bekliyor" dedi.

Program, Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Murat Paşa Ok’un Araştırmacı- Yazar Abdullah Yıldız’a katılımlarından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etmesiyle sona erdi. 

 

adminadmin