Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-06-2017 09:55   Güncelleme : 17-06-2017 09:55

Yedaş çöküyor mu!

Samsun'un en önemli firmalarının başında gelen ve son 5 yıldır kurumlar vergisinde ilk sırayı kimseye kaptırmayan YEDAŞ'ta genel müdür değişikliğinin ardından özellikle sosyal sorumluluk projeleri ve hizmetleriyle müthiş bir gerileme kaydeden YEDAŞ ulusal ve yerel medyada haberleriyle de kendine yer bulamıyor.

Yedaş çöküyor mu!

Samsun Meydannet.com’da yer alan habere göre, Samsun'un en önemli firmalarının başında gelen ve son 5 yıldır kurumlar vergisinde ilk sırayı kimseye kaptırmayan YEDAŞ'ta genel müdür değişikliğinin ardından özellikle sosyal sorumluluk projeleri ve hizmetleriyle müthiş bir gerileme kaydeden YEDAŞ ulusal ve yerel medyada haberleriyle de kendine yer bulamıyor. 

MEDYADA YER BULAMIYOR

2016 yılının Nisan ayında YEDAŞ'ta yaşanan genel müdür değişikliğinin ardından yeni göreve gelen Rıdvan Aktürk dönemi YEDAŞ'ın eski günlerini mumla aratmaya başladı. Eski Genel Müdür Nurettin Türkoğlu döneminde Dünya ve Avrupa çapında aldığı ödüllerle adından söz ettiren YEDAŞ, öncelikle sosyal sorumluluk projelerine verdiği büyük desteklerle gündeme gelmiş ve yaptığı bu hizmetlerle bir çok kurum ve kuruluşa rol model bir kurum olmuştu. Aldığı bir çok uluslararası ödülle Samsun'un gurur kaynağı olan YEDAŞ'ın 14 ay da yaptığı hizmetler ve çalışmaların medya da karşılık bulamaması nedeniyle kurum da büyük bir çöküş yaşandığı iddia edildi.

TAAHHÜTLER TUTULDU MU?

YEDAŞ'ın yakın bir zaman da yabancı bir firmaya satılacağı iddialar arasında yer alırken, yeni genel müdür Rıdvan Aktürk'ün kurumun çalışmalarına katkı sağlayamadığı, ekip ve çalışma planlaması yapamadığı ve YEDAŞ'ı iyi yönetemediği konuşuluyor. YEDAŞ'ın, EPDK'ya özellikle istihdam konusunda verdiği sözleri yerine getirmediği iddia edilirken, genel Müdür Aktürk'ün göreve geldiğinde yüzlerce kişiyi işinden ederek 2020 yılına kadar EPDK'ya vermiş olduğu taahhüt nedeniyle şirkete yüklü miktarda para cezası kesileceği de belirtiliyor. YEDAŞ'ın Aktürk'ü yakın bir zaman da görevden alabileceği de gelen haberler arasında.

Recep YAZGANRecep YAZGAN