Ekonomi
Giriş Tarihi : 02-07-2014 12:02   Güncelleme : 02-07-2014 12:02

YEDAŞ SAHAYA ÇIKIYOR

Kırsalda 25-30 yıldır enerji taşıyan ve ömrünü doldurmuş şebekelerin iyileştirme projelerini masaya yatıran YEDAŞ, sorunlara ‘neşter’ vuracak.

YEDAŞ SAHAYA ÇIKIYOR
YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Kırsalda harekete geçiyoruz. Büyük bir bütçe hamlesi ile kırsalı şantiyeye çevireceğiz” dedi.
 
Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop İl ve İlçelerinde gerçekleştirdiği yatırımlarla müşterilerine kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi hizmeti sunmayı amaçlayan Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ), sorumluluk alanındaki beş ili adeta şantiyeye çevirerek, EPDK onaylı ve programlı yatırımlarını hızla yürütürken, 2015 yılında başlayacak olan kırsaldaki ‘Enerji İyileştirilmesi’ projelerinin startını verdi. Kırsalın elektrik enerjisi sorunlarına kısa sürede, büyük bir yatırım bütçesiyle neşter vurmayı hedefleyen YEDAŞ, yatırımlarını 2014 yılı sonuna kadar tamamlayacak.
 
KIRSALIN ENERJİ SORUNUNA NEŞTER
 
Kırsalda kullanılan dağıtım merkezleri ve direklerin her birinin yaklaşık 25-30 yıl önce tesis edilmiş, ömrünü doldurmuş ekipmanlar olduğunun altını çizen YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “1986 yılı teknolojisi ile üretilmiş halen kullanılmaya devam edilen bu ekipmanlar, elektik arızası ve arıza sonrası uzun kesinti süreleri oluşturuyor. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın problemlerini biliyoruz. 2011 yılında başladığımız İl merkezlerinde ve ilçelerde yer alan dağıtım merkezlerindeki yenileme çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlıyoruz. 3 yılda 300 milyon TL değerinde yatırım gerçekleştirdik. 2015 yılına kadar bu rakam 600 milyon TL bulacak. Bu yatırım programı dahilinde en büyük sıkıntımız olan kırsalında enerji fotoğrafını çektik ve masaya yatırdık. 2015 yılında başlanılması planlanan kırsal enerji iyileştirme projelerini 2014 yılı sonuna kadar tamamlayacağız. Bir anlamda kırsalın sorunlarına kısa sürede, büyük bir yatırım bütçesiyle neşter vuracağız” şeklinde konuştu.
adminadmin