Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-06-2017 12:26   Güncelleme : 27-06-2017 12:41

YEDAŞ’ın Kameralı Bareti Çalıntı Mı!

Çalık - YEDAŞ’ın enerji sektörünün ‘kara kutusu’ olarak tanıttığı ‘Türkiye’nin İlk Giyilebilir Kameralı Bareti’ ‘TULGA Kameralı Bareti’nin başka bir firmanın patentli ürünü olduğu iddia edildi.

YEDAŞ’ın Kameralı Bareti Çalıntı Mı!

YEDAŞ’ın geçtiğimiz yılın ilk aylarında basına tanıttığı, ‘Türkiye’nin İlk Giyilebilir Kameralı Bareti’ olan TULGA Kameralı Bareti’nin Globax Teknoloji Grup’un patentli ürünü olduğu ve inşaat firmalarına iş güvenli için tasarlandığı ortaya çıktı.

Çalık YEDAŞ, kameralı bareti, enerji şirketlerinin inovatif yatırımlarının ön planda olduğu bu dönemde ‘Kameralı Baretler’ ile görüntü kaydedilmesi ve işlenmesi ile sektöre ‘rol model uygulamaları ’hayata geçiren YEDAŞ olarak yine bir ilke imza atmış olacağız” şeklinde Antalya’da düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’nde tanıtmıştı.

BU BARET KOPYADIR

Öte yandan daha önce Çalık YEDAŞ’ta çalıştığını iddia eden Globax Grup’tan Abdullah Alp Aslan, YEDAŞ’ın TULGA Kameralı Bareti’nin kopya olduğunu iddia ederek,

“Bu Baret tamamen kopyadır. Firmamız tarafından patent başvuruları yapılmış bir üründür. Ben çalık holding'te çalıştım. Bu fikrimi çalık holding üst yöneticilerine sunmuştum. Benim projemi alıp kopyalamışlar. En kısa sürede dava açacağım” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN