Analiz
Giriş Tarihi : 27-08-2018 08:33   Güncelleme : 27-08-2018 08:33

Yemen: Her sabah daha da büyüyen bir vebal

Yemen: Her sabah daha da büyüyen bir vebal

Yemen’de ABD destekli Suud ile İran destekli Husiler’in yürüttüğü vekâlet savaşının arasında çocuklar katlediliyor. İki azınlık akımı, Vahabiler ve Şiiler, düşmüşler birbirlerinin peşine, ümmetin çocuklarını katlediyorlar ve bu katliam da -ya kasıtlı ya da kör bir okumayla- sanki ümmetin genelinin temsiliymiş gibi anlatılıyor.

Suud, ABD’nin elinde köle olmuş, aldığı talimatları Yemen’e iletiyor,  Yemen’de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi köşeye sıkışmış, Suud ne emrediyorsa onu yapıyor. Öte yandan başka bir azınlık Şii Husiler, İran’dan silahı, parayı alıp çetecilik yapıyor, olan ümmetin çocuklarına oluyor. Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, Suud’u dinlemesin, memur maaşlarını bile ödeyemez, çünkü bütün para Suud’dan geliyor.

Bu durum karşısında  “2 milyon hacının kurban kestiği Arabistan'ın kapı komşusu Yemen’de açlık var” demek havaya taş atmakla aynı şey. O kıtlığın, açlığın sebebi zaten Suud. Durum kadar kötü ki, Müslümanları yok kabul eden BM bile Yemen hakkında açıklama yapmak zorunda kalıyor.

Her 10 dakikada 5 yaşından küçük bir çocuk açlıktan hayatını kaybediyor. Çünkü bütün Yemen, Suud Ablukası altında. Suud bombardımanları yüzünden her 10 dakikada bir çocuk ya patlamayla ya da enkaz altın kalarak ölüyor. Çünkü Amerika öyle istiyor, çünkü İran öyle istiyor. Kafirin kılıcı Prens Salman ve Müslümanların baş belası Molla diktası yüzünden Yemen’de çocuk, kadın, erkek, yaşlı, 8 milyon sivil ölüm tehlikesiyle yüz yüze.

İran ve Suud’un bu it dalaşı yüzünden 2 milyon çocuk Yemen’de kıtlık, susuzluk ve ilaçsızlık yüzünden çaresizce ölümü bekliyor. Bakın, 400 bin çocuk, sadece yemek yiyemediği ve su içemediği öldü. Kolera salgını var ve kayda geçmiş 900 bin kolera vakası var. Suud’un uyguladığı askeri abluka yüzünden limanların hepsi kapalı. Suudi Arabistan, insani yardımları engelliyor. Ulaşabilen yardımların birçoğu ise İran çeteleri olan Husiler tarafından yağmalanıyor. İlaçlar tükenmiş ve tıbbi gereçler kullanılamaz hale gelmiş durumda. Husiler’in de Suud kuklası olan, “Ulusal Ordu” denilen vekâlet savaşçılarının da ilk hedefi çocuklar, Yemen’de.

Bu katliamın, bu vahşetin arka planında birbirini var eden Şii-Vahabi çatışması var. Bu vahşetin zeminindeyse birlik, beraberlik ve aidiyet şuurunun eksikliği var. Yemen’de zemin inanılmaz savruk. Kuzeyde Şii Husiler, güneyde ayrılıkçı Vahabiler, Yemen’i paramparça etmiş durumdalar. Yemen’i Suud mecburiyetinden kurtarıp Husiler ile İran’ın bağlarını kopartmaktan başka çare yok.

Erem Şentürk / Diriliş Postası

adminadmin