Güncel
Giriş Tarihi : 01-12-2016 11:42   Güncelleme : 01-12-2016 11:42

Yeni başbakan berat albayrak mı!

Sözcü yazarı Can Ataklı, Binali Yıldırım'ın başbakanlık görevinden ayrılacağını yerine Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın geleceğini iddia etti.

Yeni başbakan berat albayrak mı!

Sözcü yazarı Can Ataklı, Binali Yıldırım'ın görevinden alınacağını ve yeni başbakanın Berat Albayrak olacağını öne sürdü.

Ataklı iddialarını "Peki, Binali Yıldırım'ın da son kullanma tarihi geldiyse ve değiştirilecekse yerine getirilecek kişi kim? Daha ilk günden itibaren Erdoğan'ın gönlünde damat bey vardı. Ancak o koşullarda (damadını başbakan yaptı) denmesin diye Binali Yıldırım'ı tercih etti" diye sürdürdü.

Berat Albayrak'ın 'başbakan gibi çalıştığının" söylendiğini ifade eden Ataklı, "Bakanlar ondan habersiz hiçbir adım atamıyormuş. Berat Albayrak'tan onay almayan hiçbir bakan saraya çıkamıyormuş, hazırladıkları projeler, alacakları kararlar hatta bakanlık içinde yayınlayacakları genelgeler, yönetmelikler bile önce Berat Albayrak'ın onayına sunuluyormuş. Berat Albayrak da bunları saraya danıştıktan sonra ilgili bakanları sonucu bildiriyormuş." dedi

Geçtiğimiz günlerde Yeniçağ yazarı Ahmet Takan da "Erdoğan'ın sık sık 'Keşke Binali Yıldırım'ı Başbakan yapmasaydım' dediği Saray kulislerinde açıktan konuşuluyor. Zaten, uzun süredir damat Berat Albayrak'ın Binali Yıldırım'ı 'hiç takmadığı', 'partide ve Bakanlar Kurulu'nda gerçek söz sahibinin Berat Albayrak olduğu' konuşuluyor" iddiasınında bulunmuştu.

 

adminadmin