Güncel
Giriş Tarihi : 13-04-2015 20:00   Güncelleme : 13-04-2015 20:00

Yeni "dolandırıcılık yöntemi" iddiası

ÇORUM (AA) - Bilgisayar korsanlarınca ticari ilişkisi olan iki firmanın görüşmelerinin takip edilip, ödeme yapılacak olan hesap numarasının değiştirilmek suretiyle söz konusu paraların kendi hesaplarına geçmesinin sağlandığı bildirildi

Yeni

ÇORUM (AA) - Bilgisayar korsanlarınca ticari ilişkisi olan iki firmanın görüşmelerinin takip edilip, ödeme yapılacak olan hesap numarasının değiştirilmek suretiyle söz konusu paraların kendi hesaplarına geçmesinin sağlandığı bildirildi.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan yazılı açıklamada, yeni bir tür dolandırıcılık yönteminin tespit edildiği belirtildi.

Bilgisayar korsanları tarafından yapıldığı tahmin edilen yeni dolandırıcılık sisteminde art niyetli kişi ya da kişilerin, özellikle dış ticaret yapan iki firma arasındaki yazışmaları takip ettiğinin ifade edildiği açıklamada, yazışmalardaki banka hesap numaralarının dolandırıcıların kendi hesap numarası ile değiştirildiği ifade edildi.

Benzer bir olayın Çorum'daki bir firma yetkilisi tarafından yaşadığının vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çorum ilimiz, ithal ettiğinden fazlasını ihraç eden bir ildir. 2014 yılındaki toplam dış ticaret hacmi 600 milyon dolara yaklaşmaktadır. Bu nedenle, bir takım art niyetli insanların odağındadır. Yakın bir zaman içerisinde bir üyemiz, uzun süredir çalıştığı yabancı bir firma ile yaptığı son alışverişinde, bilgisayar korsanlarının hedefi olmuştur. Söz konusu üyemiz, resmi prosedürleri tamamladıktan sonra kendisine elektronik posta ile bildirilen IBAN numarasına, alışverişin tutarını yatırmıştır. Daha sonra hesabın, yabancı şirkete ait olmadığı, iki firma arasında yapılan telefon görüşmeleri ile anlaşılmıştır."

Açıklamada, iş dünyasının bu tür mağduriyetleri yaşamaması için özellikle yabancı şirketlerle yaptıkları alışverişlerde sürekli olarak irtibatta bulunulması gerektiğine dikkat çekildi. 

adminadmin