Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 13-09-2017 12:55   Güncelleme : 13-09-2017 12:55

Yeni Müfredat

Hamdolsun ki yeni müfredatta müzik ders kitaplarında batı müziğinin ve çok sesliliğe ait konuların azaltılması, yerine de tasavvuf, dini ilahiler ve salavatlar getirilmiş olması çok daha iyi olmuştur. Çünkü biz batılı bir millet değiliz.

Yeni Müfredat

Müfredat Değişikliği:           

Yeni müfredatta yapılan değişikliklere sevinenler olduğu kadar, karşı çıkanlarda oluyor. Mesela MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, bazı ders kitaplarından Mustafa Kemal Paşa ile ilgili içeriklerin çıkarıldığını söylüyor. Türk milletinin birliğini, bütünlüğünü temsil eden ‘’ulu’’ önderin halkın bütününe daha fazla anlatılması gerekiyormuş. Sanki anlatılmıyormuş gibi. İlk mektepten taa üniversiteye kadar Mustafa Kemal Paşa anlatılıyor.

Bu vekilimize diyorum ki Mustafa Kemal Paşa’ya ‘’Ulu önder denilmez’’. Ben ‘’ulu’’ sıfatını Sultan Abdülhamid Han için ilk kullanan Necip Fazıl’a da katılmıyorum ‘’ulu’’ sıfatı bence yalnızca ve yalnızca ALLAH cc. için telaffuz edilmelidir. Yine bu vekilimize diyorum ki ‘’Türk değil Türkiye milleti demelisiniz’’ çünkü Kürtleri, Çerkezleri, Lazları, Arapları, Zazaları, Arnavutları vb. milletleri görmezden gelemezsiniz! Eğer gelirseniz, ayrımcılık çıkar! Irkçılık çıkar! Siz biz çıkar! Unutulmasın ki biz cihana hükmeden Osmanlı İmparatorluğu varisi bir ülkeyiz.

Kemalist eğitim son noktada daha ileri gitmiyor artık. Bu yüzden başarısız müfredatın tamamının değişmesi lazım geliyor.

Kemalist Zihniyet Hep Aynı Zihniyet:

Sözcü gazetesi iki cihanın efendisi Hazreti Muhammed’e (S.A.V) büyük saygısızlıkta bulundu. Müslümanların hassasiyet gösterdiği bir konuyu yine görmezden geldiler. Prof. Dr. Şerif Mardin'in biyografisi üzerinden Müslümanların kutsalını hafife aldılar. Sözcü, Mardin biyografisinde Müslümanların ismini ''Hazreti Muhammed'' olarak andıkları ve salavatlarla yâd ettikleri Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V)'i ''Muhammed'' olarak andı. Sizi bilmem ama ben pekte şaşırmadım çünkü 1931-1941 yılları arasında okutulan lise Tarih ll kitabında da Hazreti Muhammed Efendimizi (S.A.V) ''Muhammed'' olarak yazmışlardı. O yüzden diyorum ki ''Kemalist Zihniyet Hep Aynı Zihniyet’’!

Karikatür Krizi:

MEB’in 6. Sınıf Türkçe ders kitabına bastığı bir karikatür büyük bir krize sebep oldu ki krizin çıkması da çok normal çünkü Türkçe Dersi Öğrenci Çalışma Kitabı’nda yer alan bir karikatürde kutup ayısının yaptığı uygunsuz hareket akıl karı değil. Bu karikatür nasıl olurda ders kitabına basılır. Bu kitap basılırken Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu'nun aklı neredeydi doğrusu çok merak ediyorum.

Karikatürün kullanılmasına karikatürist Selçuk Erdem’de tepki gösterdi. Erdem, Twitter hesabından paylaşımda bulunarak, “karikatürleri izin almadan kullanırsanız başınıza bunlar gelir. Bana sorsaydınız okul kitabı için uygun olmadığını söylerdim.’’

Peki sorun nasıl mı çözülecek? Okullara gönderilen yazıda “Başak yayınları Türkçe 6. sınıf öğrenci çalışma kitabı 13. sayfa ve Başak yayınları Türkçe 6. sınıf öğretmen kılavuzu 31. sayfanın ivedilikle imha edilmesi gerekmektedir.’’ Denildi yani ekstra bir sürü iş ve bir sürü masraf ders kitabı tekrardan basılıp dağıtılacak.

Recep YAZGANRecep YAZGAN