Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 13-05-2020 12:42   Güncelleme : 13-05-2020 12:42

Yeni Türkiye Düzeni

Yeni Türkiye Düzeni

Doğudan batıya, kuzeyden güneye, bütün dünya daha önce yaşamadığı bir süreci yaşamaktadır. 2019 sonu itibariyle ortaya çıkan/çıkarılan bir virüs,  bugün itibariyle neredeyse bütün insanlığı tehdit edecek bir hızla yayılımını sürdürmektedir. İnsanoğlu daha önce de pek çok salgına maruz kalmıştır. Ancak iletişim ve ulaşım bu kadar gelişip yaygınlaşmadığından yaşanan salgınlar bu düzeyde tehditkar olmamış, bir anlamda daha lokal bazda süreç kontrol altına alınabilmiştir. Oysa bugün biliyoruz ki, virüsün yayılmasında ki en büyük etken küreselleşen dünyanın adeta bir köye dönüşmüş olmasıdır.

Bir zamanlar bir mahalleden diğer mahalleye gidilen süre içinde, bugün bir ülkeden diğer ülkeye gidilebilmektedir. Ulaşımın bu denli geliştiği bir dünyada, sizin virüsün yayılım hızını kontrol etmeniz pek mümkün değildir. Olayın bir başka boyutu da iletişimin akıl almaz boyutta gelişmiş olmasıdır. Virüsün yayılımında gelişen teknolojinin etkileri noktasında ortaya atılan iddialar henüz ispatlanmamış olsa da, malum güçlerin ellerinde olan teknolojinin buna müsait olduğunu biliyoruz. Elektromanyetik ve radyo aktif dalgalarla bunu yapmaları çokta imkânsız değildir.   

Yaşadığımız bu sürece dair dünya genelindeki ortak kanaat, hayatımızdaki hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağıdır. Sosyal hayattan, siyasete, ekonomiden, kültüre her şey yeniden yapılandırılacaktır. Henüz daha başlangıç aşamasında olan bu salgının, yayılımının ne zaman duracağı ve nasıl kontrol altına alınacağı şimdilik bir muammadır. Daha başlangıç düzeyinde oluşturulan bu korku iklimi ile sosyal ve kültürel hayat yeniden programlanacak, ekonomik işleyiş yeniden kurgulanacak, yönetim ve siyaset anlayışı ise yeniden dizayn edilecektir. Bu öylesine başlayan ve yayılan bir bulaşıcı hastalık süreci değildir. Bu yaşanan süreç, kendini seçilmiş ve üstün ırk gören güçlerin, tek dünya devleti hâkimiyetine ulaşma hedefleri için kullandıkları bir biyolojik savaştır.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN