Genel
Giriş Tarihi : 19-09-2018 08:52   Güncelleme : 19-09-2018 08:52

Yerel İttifak İçin Formül Aranıyor

Yerel İttifak İçin Formül Aranıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirmesi ve Başkan Erdoğan’ın da olumlu yaklaşımıyla, AK Parti ile MHP arasında yerel seçimlerde gerçekleştirilebilecek ittifak formülünün nasıl olacağına kafa yoruluyor.

Kurmaylar, her partinin ortaya koyacağı formüllerin, Başkan Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli’nin görüşmelerinden sonra netleşeceği görüşünde. Bu nedenle de her iki partinin kurmayları da seçimlerde sadece belirli bir bölgede değil, ülke genelinde ittifakı başarılı sonuca götürecek formül konusunda altyapı çalışmaları yapıyorlar.

İLÇELERDE GÜÇLÜ OLAN

MHP’de ağırlıklı formül, Ankara ve İstanbul’un kazanılması üzerine kuruluyor. Bu formüle göre MHP, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkan adaylığında AK Parti’nin adayını destekleyecek. İlçelerde de MHP’nin elinde bulunan ve gücünü koruduğu ilçelerde AK Parti’den destek bekleyecek. Bu destek sadece belediye başkan adaylığı için geçerli olacak. Belediye Meclis üyeliklerinde bir detay pazarlığa girilmeyecek.

EN KRİTİK ÜÇ ŞEHİR

Ankara ve İstanbul’un yanı sıra MHP, İzmir’de AK Parti’ye vereceği desteğin, sonuçları değiştirebileceği üzerinde duruyor. Ankara, İstanbul ve İzmir desteğine karşılık Adana, Mersin, Manisa’da AK Parti’nin MHP’ye destek vermesini istiyor. Ancak AK Parti de, belediyeyi kazanamasa da ciddi bir oy potansiyeline sahip olduğu bu illerle ilgili iki liderin bir çerçeve çizmesinden yana.

Star

adminadmin