Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-06-2017 10:21   Güncelleme : 14-06-2017 10:21

Yerinde Dönüşüm İlkadım’a Çağ Atlatacak

Kökçüoğlu Camii’nde teravih namazı sonrası vatandaşlara yerinde dönüşümle ilgili bilgiler veren İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım’ın geleceğini tayin ederek kaderini değiştirecek mega dönüşüm için önemli ve kararlı bir adım attıklarını söyledi.

Yerinde Dönüşüm İlkadım’a Çağ Atlatacak

İftar öncesi Bahçeli, İstasyon ve Kılıçdede Mahalleri ile komşu iftarlarıyla bir araya gelen teravih öncesi Kökçüoğlu Camii’nde düzenlenen Kur’an Ziyafeti sonrası namaz çıkışında vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Tok, Kökçüoğlu ve Hastane mahallerinde yıllardır beklenen dönüşüm için her şeyin tamamlandığını söyledi.

GÜÇLÜ KARDEŞLİK ORTAMI

İlkadım Belediyesince komşuluk ilişkilerini, paylaşmanın önemini ve birlikteliği pekiştirmek amacı ile düzenlenen Ramazan etkinlikleri vatandaşlar tarafından büyük ilgi görmeye devam ediyor. Ramazan ayının 18'inci gününde Bahçelievler, İstasyon ve Kılıç dede Mahalleleri sakinlerinin bir araya geldiği iftar sofrasında sıcak ve samimi görüntüler dikkat çekti.

 İLKADIM HIZLA GELİŞİYOR

İftar öncesinde Saadet Caddesine kurulan iftar alanına gelerek vatandaşla buluşan Başkan Tok, gördüğü yoğun ilgi karşısında mutlu olduğunu belirtirken, masaları gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Ezanın okunmasıyla oruçların hep birlikte açılmasının ardından konuşan Tok; "Geçtiğimiz yıl aynı niyet ile aynı alanda gerçekleştirdiğimiz iftar programını bu yıl daha da yoğun bir katılımla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Siz değerli hemşerilerimiz için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Yeni Belediye Hizmet Binamızın Temel Atma Törenini görkemli bir şekilde yaptık. Aynı gün Türkiye'nin en büyük Gençlik Merkezinin tanıtımını gerçekleştirdik. Karadeniz'in en büyük Camii ve Külliyesi hızla yükseliyor. Unkapanı Kültür Merkezi yenilenerek modern bir merkez haline geliyor. Kentsel dönüşümde çok büyük adımlar attık. Bunlar gibi birçok hizmeti siz değerli hemşerilerimizle buluşturmak için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Tüm bu hizmetler ve spordan eğitime camilerimizden okullarımıza bir çok örnek proje ile İlkadım gelişiyor ve güzelleşiyor" dedi.

ALLAH, ASKERİMİZE, POLİSİMİZE GÜÇ KUVVET VERSİN

İftar sofrasının kurulduğu caddede bulunan İl Emniyet Müdürlüğü Binası önünde nöbette olan polisler için İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un talimatı ile kurulan masada oruçları açan güvenlik güçleri ile sohbet eden Başkan Tok; "Şu anda devam eden terörle mücadele operasyonları nedenle aklımız ve kalbimiz onlarla Allah asker ve polisimize güç versin" diye konuştu.

MEGA DÖNÜŞÜMDE ÖNEMLİ ADIM

İlkadım’da mega dönüşüm için önemli bir adım attıklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Kökçüoğlu ve Hastane mahallerinde yıllardır beklenen dönüşüm için tüm planlama ve imar uygulamaları tamamlandı. Vatandaşlar artık gecekondudan kurtulup yeni konutlar yapabilecek.  Denizi ve şehri en iyi noktadan gören Hastane ve Kökçüoğlu Mahallesi'nin 'Yerinde Dönüşüm'le herkes tarafından tercih edilen bir merkez olacak. Bu değişim ve dönüşüm İlkadım için milat olacak.” şeklinde konuştu.

KÖKÇÜOĞLU'NDA KURAN ZİYAFETİ

İlkadım Belediyesince her akşam ayrı bir camide gerçekleştirilen Kuran Ziyaretleri'nin konukları Eyüp Sultan Camii Baş İmam-Hatibi Metin Çakar ve Fatih Camii Müezzin Kayyımı Necdet Ergin oldu. Kökçüoğlu Camii'nde gerçekleştiririlen Kuran ziyafeti ve Teravih namazı ardından Cami avlusunda İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile sohbet eden cami cemaati Başkan Tok ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

adminadmin