Güncel
Giriş Tarihi : 27-08-2015 19:30   Güncelleme : 27-08-2015 19:30

Yeşilırmak Islahı Projesi'nde imzalar atıldı

SAMSUN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Samsun'da inşa edilen Yeşilırmak Islahı Projesi’nde imzalar atıldı

Yeşilırmak Islahı Projesi'nde imzalar atıldı

SAMSUN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Samsun'da inşa edilen Yeşilırmak Islahı Projesi’nde imzalar atıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, projenin tamamlanmasıyla yörede taşkın zararlarının önüne geçileceği belirtildi.

Açıklamada, DSİ tarafından Şubat 2015'te ihale edilen Yeşilırmak Islahı İkmali (1. kısım) inşaatı işinin sözleşmesinin imzalandığı, projenin en kısa zamanda tamamlanarak hayata geçirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun şu ifadesine yer verildi:

"Projenin tamamlanmasıyla Samsun-Çarşamba ilçesi, Yeşilırmak Mahallesi ve tarım arazilerini koruyarak taşkın zararlarının önüne geçeceğiz."

Yeşilırmak Islahı Projesi kapsamında, Samsun-Ordu Karayolu Köprüsü'nden itibaren mansaba doğru 2400 metre temeli beton harçlı kargir duvar ve 4600 metre taş tahkimat imalatı yapılması yer alıyor.

adminadmin