Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-01-2017 15:50   Güncelleme : 21-01-2017 15:50

Yetim Çocuklar Canik'te Sevindi

AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları ve İHH İnsani Yardım Vakfı, Canik Belediyesi'nin de destek verdiği etkinlikte yetim çocukları sevindirdi. Samsun'un değişik ilçelerinden Canik'e gelen yetim çocuklar, yemek yedi, oyun oynayarak keyifli dakikalar geçirdi.

Yetim Çocuklar Canik'te Sevindi

Samsun'un Canik, İlkadım, Atakum ve 19 Mayıs İlçesinden 100 yetim öğrenci, kendileri için düzenlenen etkinlikte keyifli bir gün geçirdi. AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları ile birlikte İHH İnsani Yardım Vakfı'nın düzenlediği ve Canik Belediyesi'nin destek verdiği etkinlikte, yetim çocuklar Canik Kültür Merkezi'nde yemek yedi. Başkan Osman Genç'in yanısıra, Başkan Genç’in eşi Nimet Genç, İHH Samsun Şube yöneticileri, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı etkinlikte, yetim çocuklar tanışma ve kaynaşma imkanı da buldu.

ÇOCUKLAR BİZE ALLAH’IN EMANETİDİR

Etkinlikte yetim çocuklarla sohbet eden ve onlarla yakından ilgilenen Başkan Osman Genç, yaptığı konuşmada, "Biz yetim bir Peygamber'in ümmetiyiz. Şunu çok iyi biliyoruz ki yetim gülerse dünya güler. Bütün çocuklar bizimdir, hepimize aittir. Onlar bize Allah’ın emanetidir. O, bu, şu demeden ayırt etmeden biz çocuklarımızı seviyoruz. Özellikle yetim ve öksüz çocuklarımızı maddi ve manevi olarak sahiplenmek ise Müslümanlığın ve insanlığın bir gereğidir. Burada yetim çocuklarımızın yüzlerinde gördüğüm mutluluk beni ayrıca mutlu etti" dedi.

ÇOCUKLAR GÖZYAŞI DÖKMESİN

Dünyada 200 milyon yetim çocuğun hayata tutunmaya çalıştığını da ifade eden Başkan Genç, "İstiyoruz ki çocuklarımız dünyanın hiçbir yerinde ağlamasınlar, gözyaşı dökmesinler, onlar barış içerisinde bir dünyada yaşasınlar. Burada belki çok az sayıda yetim çocuğumuz mutlu oldu. Ancak inanıyorum ki bu etkinlik bu çocuklarımıza duyarlılığı biraz daha artıracaktır. Kadın Kollarımız düzenledikleri bu tür etkinliklerle güzel işlere imza atıyorlar. Bu bakımdan Kadın Kollarımızı ve İHH yetkililerini böyle anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdikleri için kutluyorum" diye konuştu.

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu da, "Biz AK Parti Kadın Kolları olarak bu ve benzeri hayır programlarını gerçekleştirmeye dikkat ediyoruz. Aslında biz insanların zihinlerinde ve kalplerinde yetim ve savunmasız çocuklarımıza yönelik bir duyarlılık oluşturmayı amaçladık. Bu güzel çocuklarımızla burada paylaştığımız yüreklerimizdir, samimiyetimizdir. Bizler onlar için birer anne, birer kardeş olmak için varız" ifadelerini kullandı.

Etkinlik kapsamında ayrıca yemeğin ardından yetim çocuklar bir dizi etkinlik ve oyunlarda gönüllerince eğlendiler. Başkan Genç de çocuklarla bu etkinlik ve oyunlara katılarak, onların gönüllerini aldı.

adminadmin