Samsun Haber
Giriş Tarihi : 03-05-2019 11:19   Güncelleme : 03-05-2019 11:19

Yıkılan Samsun 19 Mayıs Stadı için Kitap Yazdılar!

Yıkılan stada kitap yazdılar Samsunspor taraftarları, bugüne kadar örnek olan ve adlarından sıkça söz ettiren projelerine bir yenisini daha ekledi. Kırmızı-Beyazlılar, Türkiye'de ilk defa yıkılan bir stadyuma kitap yazdı.

Yıkılan Samsun 19 Mayıs Stadı için Kitap Yazdılar!

54 yıllık mazisi başarılarla dolu Yılport Samsunspor'a gönül veren Kırmızı-Beyazlı taraftarlar, tribünde ve sosyal hayatta gerçekleştirdikleri projelerle Türkiye'de örnek bir taraftar grubu olmaya devam ediyor. 13 Ekim 2018'de yıkılan Samsun 19 Mayıs Stadı'nda nice anıları olan, 'İş makinesi; kepçesini beton bloklara indirirken, elbet bilemezdi indirdiği her darbede yüreğimizin yandığını. İçimizin kanadığını. Ama bilmesi gerekenler vardı. Hissiyatı anlaması gerekenler. Anlamadılar, onların 19 Mayıs Stadyumu'nda hatırası yoktu.' diyen Samsunspor'a gönül vermiş 14 kişilik grup, Türkiye'de ilk defa yıkılan bir stada kitap yazdı. Kitabın derlemesini yapan Yusuf Demircioğlu, Türkiye’de pek çok takımın stadının yıkıldığını belirterek, "Aralarında milyonlarca taraftarı olduğunu söyleyenler de var. Ancak hiç birisi bizim yaptığımızı yapmadı. Biz yıkılan stadımızın kitabını yazdık. Türkiye’de bu kitap bir ilktir ve bu onur Samsunspor taraftarına aittir" dedi.

Öte yandan Yusuf Demircioğlu, Adnan Öz, Akın Üner, Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, Ayhan Özköroğlu, Buğra Turgut, Cem Donbay, Engin Sever, Mehmet Köseoğlu, Mehmet Yılmaz, Murat Sandıkçı, Salih Çakır, Sercan Bayram ve Yücel Alkan'ın katkılarıyla hazırlanan 144 sayfalık bu kitap, 6 Mayıs pazartesi gününden itibaren tüm Türkiye'de satılmaya başlanacak.

Mustafa TOGUR/ Samsun Gazetesi



 

adminadmin