Güncel
Giriş Tarihi : 31-12-2014 18:00   Güncelleme : 31-12-2014 18:00

Yılbaşı kutlamasına tiyatrolu tepki

BOLU (AA) -  Bolu'da yılbaşı kutlamalarına tepki gösteren BBP üyesi bir grup,  "Noel Baba ve Osmanlı Padişahı" konulu tiyatro oyunu sergiledi

Yılbaşı kutlamasına tiyatrolu tepki

BOLU (AA) -  Bolu'da yılbaşı kutlamalarına tepki gösteren BBP üyesi bir grup,  "Noel Baba ve Osmanlı Padişahı" konulu tiyatro oyunu sergiledi.

İzzet Baysal Caddesi'nde sahnelenen oyunda, vatandaşlara hediye dağıtan Noel babanın, Osmanlı padişahının talimatıyla yeniçeriler tarafından kovalanıp yakalanması temsili olarak canlandırıldı.

BBP Bolu İl Başkanı Mahmut Alan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk halkının Noel'e Hristiyanların bakış açısıyla bakmadığını belirterek, yeni yıla sadece eğlenerek girmek istediklerini belirtti. 

Yeni yılın hayırlara vesile olmasını dileyen Alan,  "Biz sırf tırnaklarını bile keserken Yahudilere benzemeyelim diye tırnak kesiş sırasını değiştiren bir Peygamberin ümmetiyiz. Onlara benzememeliyiz. Onlardan farklı olmalıyız" diye konuştu.

Alan, hazırladıkları mini tiyatroyla vatandaşlara bir mesaj vermek istediklerini de vurgulayarak, "Noel, Hristiyan bayramıdır. Biz Müslümanlara yakışmıyor. Ne zaman 7 Hristiyan bir danaya girerse o zaman biz de Noel'i kutlarız. Yeni yılın tüm Müslüman alemine hayırlar getirmesini diliyoruz. Parti olarak Noel’i böyle düşünüyoruz. Hristiyanların geleneklerine pek alaka göstermeyelim" ifadesini kullandı. 

adminadmin