Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 04-05-2020 14:32   Güncelleme : 04-05-2020 14:32

Yılın Hutbesi İlan Ediyorum!

Yılın Hutbesi İlan Ediyorum!

24 Nisan günü Ankara Hacı Bayram Camii’nde, temsili Cuma namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, hutbesinde tüm insanlığa seslenerek, “Ey insanlar! Canımıza, aklımıza, inancımıza, malımıza ve neslimize zarar veren şeylerden uzak duralım” çağrısında bulundu.

 

Aslına Erbaş hocamız “Allah katında din ancak İslam’dır” ayeti kerimesini açıkladı bence. Hani her cuma birinci hutbe sonrası “İnneddine indellahilİslam” ayeti okunuyor ya. Din bir hayat tarzıdır ve ben Müslüman’ım diyen herkesi ilgilendirir.

 

Öncelikle ve özellikle çıkardığı her yasanın hayatımıza dokunduğu Meclise işaret ederek Kurucu Meclisin hangi ruh, hangi heyecanla açıldığına işaret etti. Dolayısıyla bir önceki günün TBMM’nin açılış yıl dönümü oluşu, ramazanın ilk günü ve Cuma günü oluşu ve Hutbenin de Haci Bayramı Veli camisinde okunması bu hutbeye ayrı bir sorumluluk yükledi galiba.

 

“Ömür, yüce Rabbimizin ikram ve ihsan ettiği büyük bir nimet, kıymetli bir sermaye, aynı zamanda sorumluluğu ağır bir emanettir. Yılın hangi ayı, hangi günü, hangi saati olursa olsun, kulluk bilinciyle geçirdiğimiz her ânımız değerlidir”.Diyerek herkesin kendini sorgulaması gerektiğine işaret etmesi gayet makul bir hatırlatmaydı.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

adminadmin