Samsun Haber
Giriş Tarihi : 11-10-2016 15:44   Güncelleme : 11-10-2016 15:44

Yılmaz’ın Sonu Görünüyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, bazen hizmetleriyle bazen davalarıyla Samsun’un gündeminden hiç düşmedi, ama bu kez Türkiye’nin her tarafından duyulacak bir bomba gibi bir haberle gündeme düştü.

Yılmaz’ın Sonu Görünüyor

Türkiye’nin ilk büyükşehirlerinden olan Samsun’un 4 dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapan Yusuf Ziya Yılmaz, bozulan ’A Takımı’ davasından yargılanması beklenirken, ‘İhaleye Fesat Karıştırmaktan’ yargılandığı ve çağrıldığı halde yaklaşık 4 aydır ifadeye gitmediği öğrenildi.

Başkan Yılmaz ‘A Takımı’ davasında 49 yıl hapisle yargılanırken, Başkan’ın ‘A Takımı’ndan birçok kişi tutuklandı, ancak davaya sihirli bir el dokundu, davayı açan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı A.Gökçınar tenzili rütbeyle Balıkesir’e atandı. Teknik takiple başlayan soruşturma ve kovuşturmada davacı ve tanıklar ifadelerini değiştirdi ve Başkan sadece Samsunspor’a yapılan yardımların amacı dışında kullanılmasından sorumlu tutularak İçişleri Bakanlığından soruşturma izni istendi ve bu izin bir türlü verilmedi. Kanun Yararına Bozma istemiyle bu dava yeniden açıldı.

Başkan’ın sahil yolu, Saathane’deki düzenleme çalışmaları v.b. gibi birçok projesi mahkeme tarafından durduruldu. 4 Temmuz 2012’de selden 14 vatandaşımız boğuldu. Zamanın Çevre ve Şehircilik Bakanı bodrum katlara iskan verdikleri için hatalı olduklarını kabul ederken, yağmura göre altyapı yapmayan, yaptıkları altyapıya göre yağmayan yağmuru suçlayan, derelerin üzerini kapatan Büyükşehir Belediyesi, kısa bir süre önce biten bu davada da suçlu bulunmadı.

Yılmaz baltayı taşa vurdu

Deyim yerindeyse başkan Yılmaz bu defa baltayı taşa vurdu. Büyükşehir Belediyesi tarafından başkanın onayıyla verilen ihalelerde yolsuzluk yapıldığı tespit edildi. Yerel ve genel basında FETÖ’cü olduğuna dair haberler yapılan ve bugün tutuklu bulunan bir kişiye ihale kanununa aykırı bir şekilde verilen ihaleyi onaylamaktan Başkan Yılmaz 22 Haziran’da ifadeye çağrıldığı halde bugüne kadar ifade vermedi. İfadeye gelmeyenlere uygulanacak yaptırım belli olduğu halde bu yaptırımın uygulanmaması manidar olduğu kadar taraflar adına endişe vericidir.

İhmal ihanet olarak görülür

Çünkü imar yolsuzluğu ve ihaleye fesat karıştırmak resen; izin alınmadan yapılacak soruşturmalardan olup, zamanında soruşturmayı yapmayanları da bağlar. İhmali, ihanet olarak değerlendirilecek bir dava ne kadar uzatılabilir, uzatılması neye yarar? Cumhurbaşkanı da ‘merhamet ihanettir’ diyor.

Dervişi uçuran müritleridir. İyi ekip vezir, kötü ekip rezil eder. Yıllardan beri uyardık başkanı. Dinletemedik.  Daha önce yazdım ‘çekmedi Süleyman Efendi ayağındaki nasırdan’ Başkanın yardımcılarından çektiğini. Bazen akılsız başın yükünü ayaklar çeker, bazen de ayakların yükünü baş çeker. Göz olanı, akıl olacağı görür. ‘A veya B Takımı’ndan Başkan Yılmaz’ın sonu görünüyor. Başkanı sadece zor değil; çok zor bir süreç bekliyor.

Davaların birbirini kovalayacağı, hiç kimsenin kimseye yardım edemeyeceği; ‘sihirli elin’ bulunamayacağı bir süreç başlıyor. Düşeni kaldırmak görevimiz de kendini yere atana yapılacak bir şey yok.

Mehmet Aksoy / Hedef Halk

adminadmin