Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 23-05-2017 13:17   Güncelleme : 23-05-2017 13:17

Yine de sevinmek!

Ağlanacak halimize yine de sevinmek, hem de şampiyon olmuşçasına sevinmek, son Süper Lige çıkışımız daha dün gibi hafızalarda. O zaman bile bu kadar sevinmemiştik.

Yine de sevinmek!

Ağlanacak halimize sevinmek deyimi bir yönüyle bize uyuyor ama ne önemli takımların nerelere gittiğini görünce bu kalışa sevinmemek elde değil.  Planlama hatası yaparak başladığımız bu sezonda ilk yarıyı çok kötü bir durumda bitirmiştik. İlk devreden sonra alınan yabancı oyuncular ve kadrodaki yabancılar bana göre kadroda oluşlarının dışında takıma doğru dürüst katkı veremedikleri halde elimizde ki yerli oyuncular ve tamamı yedek kulübesinden takımımıza gelmelerine rağmen takıma adapte olup bana göre başarılı olan yerli oyuncuları tebrik ediyorum.                                                                                                                             

Öyle bir sezon geçirdik ki her takım kendi kendine yaptı ya da her takım kendi kendisini kurtardı.

Sezon bitimine 10 hafta kala Mersin İdmanyurdu, Bandırmaspor ve Gaziantep B.B. düşer diye yazmıştım ama Bandırmaspor ve Gaziantep B.B.nin hoca değişikliği bu sefer tutunca işler terse sardı ve kardeş takımımız Şanlıurfaspor küme düştü.

Bu iki takımın hoca değişikliği göstermiştir ki bizim ülkemizde hoca istikrarı denen şey öyle önemli bir şey değildir. Buna Sivasspor’u da katabiliriz çünkü 3. hocaları ile ligi şampiyon bitirdiler.

O zaman farklı durumlar var birincisi Sivasspor örneğindeki gibi kaliteli bir kadron olacak, ikincisi de hoca tercihinizi takımın kadro yapısına uygun ya da TFF 1.Ligi’ni bilen hocanız olacak.

Bakıldığında Gaziantep’in gönderdiği Oğuz Çetin Hüseyin Kalpar’dan, Bandırma’nın gönderdiği Yusuf Şimşek’te Mustafa Uğur’dan daha şöhretli isimlerdi ama TFF 1. Lig şöhretlerin değil gereğini yapabilenlerin ligidir bu TFF 1. Ligi’nde oynayan futbolcular için de geçerlidir baktığımızda Eskişehirspor Malatyaspor’dan daha kaliteli bir takım gibi görünse de başarılı olamamıştır.

Demek ki bu ligi oynayabilen bir oyuncu grubu ve bu ligi oynatabilen bir hoca gerekli.

Düşme hattında biz son maç ve son dakikalarda tabiri caizse öldük öldük dirildik bu heyecanı yaşamamızı sağlayanlara minnettarız! Tabiri caizse dibi görmek tecrübe açısından önemlidir ama son dakikalarda bir gol yesek karşılık veremezdik.

Mersin son atağında bir gol bulsa Adanademir düşebilirdi. Giresun maçı beraberliğe taşıyabilse Gaziantep Belediye düşebilirdi. Biz Urfa’yı, Urfa’da yenemeyip berabere kalsak biz giderdik. Bir sürü bir golle değişebilecek sonuçlardan biz kurtardığımız için şanslıyız ama biz buna sevinecek bir kulüp değiliz. Hemen önümüzdeki sezonun planlaması düzgün bir şekilde yapmalı Osman Özköylü de eşi de seneye şampiyonluğa ulaşacağız derken sanki devam edecekler gibi bir mesaj verdiler.

Yönetim ne düşünüyor bilemiyoruz. Osman hoca ile devam edilecekse açıkça birbirlerini üzen şeyleri konuşsunlar ama Osman hoca devam etmeyecekse takımın bünyesine ve hedeflerine uygun bir isimle anlaşılmalı. 

Bu ligde kalışın yönetim hoca ve topçuların emeğinin yanında asıl aktörün büyük SAMSUNSPOR TARAFTARININ maça etkisini unutamayız. Son maçlarını izlediğim Bandırmaspor bu kadar ayakları titreyerek ve ne yaptığını bilmez bir halde hiç oynamamıştı.                                                                                            

 Maçtan önce bu maçı taraftar alacak 12. Hatta 13. Adam olacak derken bunu kastetmiştim ve istediğimiz oldu. Samsunspor taraftarı Süper Ligi çoktan hak etmiştir, artık taraftara yakışır bir takım kurmak yönetimin görevidir artık mazeret kabul edecek durumumuz yoktur.

Adnan ÖZ

adminadmin