Güncel
Giriş Tarihi : 21-05-2019 14:48   Güncelleme : 21-05-2019 14:48

Yoga’nın neresi millî, neresi dinî!

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda ve de mübarek on bir ayın sultanı Ramazan Ayı’nda ülke gençliğine Yoga aşılanıyor…

Yoga’nın neresi millî, neresi dinî!

Hinduizm ve Budizm’in bir tür ritüeli olarak batıl tapınma şekli olması sebebiyle Diyanet’in de haram olarak duyurduğu Yoga'yı Müslüman gençlere 19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramı’nı da bahane ederek yutturmaya çalışanlar, mübarek Ramazan-ı Şerif’te yeni bir rezalete imza attı.

YOGA SPOR OLSUN DİYE YAPILMIYOR

İstanbul Akvaryum’da Yoga Eğitmeni Ece Vahapoğlu ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılı kapsamında Hindu dinlerinin öğretisi olan yoga etkinliği gerçekleştirildi. Yoga etkinliği sonrası konuşan İstanbul Akvaryum İcra Kurulu Üyesi Dilek Çapanoğlu, “19 Mayıs  Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılı vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz yoga etkinliğimiz ile sporun hem bedene, hem bireysel yaşama hem de ruha olan katkılarına dikkat çekmek istedik. İstanbul Akvaryum’un insan ruhunu sakinleştiren ortamında gerçekleştirdiğimiz yoga etkinliğimize katılım gösteren ziyaretçilerimizin ilgisi çok yüksekti ve memnun kaldılar” dedi.

Yoga fitnesi bu kez milli bir bayramda, 19 Mayıs kutlamalarında ortaya çıktı. Yoga ile kutlama rezaleti, Anadolu topraklarını İslâm uğruna savunan Millî Mücadele’nin kahraman şehit ve gazilerinin aziz ruhlarına büyük bir vefasızlık ve saygısızlık olduğu gibi Müslüman genç nesle de büyük bir ihanettir…

DİYANET DE YOGAYA HARAM DİYOR

Budizm’in bir öğretisi olarak bilinen Yoga hakkında, Diyanet’in yayınladığı fetvalar kitabının 72’nci sayfasında şu bilgiler veriliyor:

Son yıllarda ülkemizde bedensel egzersiz ve psikolojik terapi faaliyetleri görünümünde yaygınlaşan yoga merkezlerinin dinî bir yönünün bulunmadığı ve zihinsel arınmayı amaçlayan alıştırmalar olduğu söylemi tam olarak gerçeği yansıtmamaktadır. Çünkü Hint dinlerinde yoga, dinî bir uygulama olarak varlığını sürdürmektedir. Buna göre bir Müslüman’ın, başka bir dinin inanç ve ibadetlerine dayandığını bilerek yoga yapması uygun değildir.

Milli Gazete

adminadmin