Güncel
Giriş Tarihi : 15-01-2018 11:19   Güncelleme : 15-01-2018 11:19

YÖK başkanı, yavuz atar için harekete geçecek mi?

​YÖK üyesi ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yavuz Atar’ın ‘FETÖ’nün yayınevi’nin ortağı olduğu ortaya çıktı.

YÖK başkanı, yavuz atar için harekete geçecek mi?

Aydınlık Gazetesi, YÖK üyesi ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr.Yavuz Atar’ın Konya’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yayınevi olduğu iddia edilen Mimoza Yayınları’na ortak olduğu belgelendi.

Şirketin FETÖ şüphelisi ortaklarının şu anda firari ya da tutuklu olduğu anlaşılırken Atar’ın soruşturma kapsamında ifadesinin alınmaması dikkat çekti. Konya Ticaret Odası imzalı belgede FETÖ adına faaliyet yürüten ve Konya’da örgütün yapılanma merkezi olduğu iddia edilen Mimoza Yayınları’nın 7 ortağından birinin Yavuz Atar olduğu belirlendi. Aydınlık’a bilgi veren Konya Ticaret Odası yetkilileri belgeyi doğruladı. 7 ortaktan bir kısmının şu anda FETÖ’den tutuklu ya da soruşturma kapsamında firari durumda. Yavuz Atar’ın soruşturma kapsamında ifadesinin alınmadığı, şirketin de henüz kapatılmadığı anlaşıldı. Öte yandan Mimoza Yayıncılık’ta Yavuz Atar’ın ortaklığına ilişkin Aydınlık’ın ulaştığı kaynaklar ortaklığı doğruladı.

İLİŞKİSİ YOK DENİLDİ KİTAPLARI YAYIMLANDI

Konya Ticaret Odası’nda sorgulama yapıldığında şirketin 1991 yılında kurulduğu, 6 kişinin 14 Ocak 2013 yılında şirkete ortaklığının başladığı anlaşıldı. Daha sonra şirket müdürü yapılan Esen Arslan ise bir yıl sonra 3 Şubat 2014 tarihinde 200 TL ile şirkete ortak olduğu belirlendi. Mimoza Yayıncılık’a yakın kaynaklar ise Yavuz Atar’ın şirketle kâğıt üstünde ortaklığı dışında bir bağının olmadığını ileri sürdü.

Ancak Atar’ın Mimoza Yayıncılık’tan 2013 yılı öncesi ve sonrasındaki tarihlerde çıkan ve hâlâ yayında olan 5 kitabı bulunuyor. Atar’ın yazdığı kitaplar şöyle: Demokraside Anayasal Değişmelerin Dinamikleri ve Anayasa Yapımı (2000), Vergi Hukuku (2000), Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Önceki Anayasalar/Karşılaştırmalı ve Notu (2008), Temel Hukuk Bilgisi (2015), Türk Anayasa Hukuku (2014).”

Bu arada Atar’ın FETÖ şüphelisi ortaklarla birlikte yazdığı “Temel Hukuk Bilgisi” kitabı 2015 yılında da piyasaya sürüldü.

YAYINEVİNDEKİ FETÖ

Mimoza Yayıncılık sahiplerinden Atar’dan sonra dikkat çeken diğer isim ise Sami Karahan. Örgüte ait Bank Asya’nın ortaklarından olan Karahan, 15 Temmuz sonrası yurtdışına kaçtı. Karahan’ın hesabında 3.6 milyon lira olduğu belirlendi. Şirketin ortaklarından Mehmet Ayan, Ömer Ulukapı, İbrahim Arslan’ın da FETÖ soruşturmaları kapsamında hazırlanan iddianamelerde sanık durumunda olduğu biliniyor.

 

adminadmin