Gündem
Giriş Tarihi : 15-01-2018 10:00   Güncelleme : 15-01-2018 10:00

YÖK, Cumhurbaşkanı’nı yanlış mı anladı

​YÖK’ün Milli Eğitim Bakanlığı'na doçentlik sürecine dair sunduğu yasa tasarısı tartışmaları da beraberinde getirdi.

YÖK, Cumhurbaşkanı’nı yanlış mı anladı

Tasarıda "yardımcı doçentlik" yerine "doktor öğretim görevlisi" getirilmesi üniversite camiasında bazı soruların tartışılmasına sebep oldu.

İşte o sorular;

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu meseleyi gündeme getirirken vermek istediği mesaj YÖK tarafından doğru anlaşıldı mı?

YÖK'ün hazırladığı taslakta "yardımcı doçent" unvanının kaldırılarak yerine "doktor öğretim görevlisi" unvanının getirilmesi meseleyi halledecek mi?

"Doktor Öğretim Görevlisi" yapılmak istenen "Yardımcı Doçentler" "Öğretim Üyesi" haklarına sahip olacaklarsa, düzenleme unvan değişikliğinden başka ne getirdi?

Şayet öğretim üyesine ihtiyaç varsa, bu ihtiyacı karşılamaya yönelik ihdas edilmiş olan "Yardımcı Doçentlik" kadrosu neden kaldırıldı?

Yardımcı doçentlik unvanının ismiyle ilgili bir sorun varsa ve mutlaka değiştirilmesi gerekiyorsa, YÖK sisteminde zaten var olan "doktor öğretim görevlisi" ismi hangi sebeple tercih edildi?

Halen sistemde var olan "doktor öğretim görevlisi" ile, yeni ihdas edilecek "doktor öğretim görevlisi" unvanını öğrenci nasıl ayırt edecek ve bu unvan değişikliği yardımcı doçentlerin sosyal statüsünü ve psikolojisini nasıl etkileyecek?

Yeni düzenlemeyle yardımcı doçentlerin aylıklarında yapılacak iyileştirmeyle kırılan gönülleri mi alınmaya çalışılacak?

YÖK, şaibeli dil sınavları ve tezlerle ilgili çalışmalar yaparak safrasını temizleyecek mi?

 

adminadmin