Kültür
Giriş Tarihi : 14-04-2020 16:46   Güncelleme : 14-04-2020 16:46

Yolu Samsun’dan Geçen Yazar Şair Durdu Şahin

Türk Edebiyatı' na önemli katkıları ve güzide eserleriyle, uzun yıllar şevk ve azimle, önemli eserlere başarıyla imza atmış ve hâlen de atmaya devam eden bir edebiyat ustasından söz etmek istiyoruz sizlere.

Yolu Samsun’dan Geçen Yazar Şair Durdu Şahin

Durdu Şahin ismini belki de bazılarınız duymamış olabilir ama o, tüm sevgi ve edebî yüreklerde eserleriyle yer etmiş ve etmeye de devam eden değerli bir şahsiyettir.

 

DURDU ŞAHİN KİMDİR

1960 Çorum Alaca doğumlu olan Durdu Şahin, Samsun Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünden 1989 yılında mezun olduktan sonra, Samsun'da GÜRSES gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

 Eğitim Fakültesi'nde bir grup arkadaşı Avni ERDEMİR ve İsmail TARAKÇI arkadaşları ile dergi çalışmalarında bulundu.

Fakülte de okurken SEVGİ PINARI ve KAR ÇİÇEĞİ isimi kitaplarını okurlara ulaştırdı.

DOLUNAY, ERCİYES, GÜNEYSU gibi dergilerin okullarındaki okurlarına ulaşmasında katkıları oldu. Okulda öğrenci arkadaşlarının birçoğunu yazmaya yöneltti.

Birçok gazete, dergi ve antolojide yazı ve şiirleri okuyucularına ulaştı.

Alaca'da Alaca Belediyesi adına SEVİYE ve BİRİKİM dergilerini dergicilik hayatına kazandırdı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü 1985 Uluslararası Gençlik Yılı Güzel Sanatlar Yarışmasına şiir dalında katıldı, 3. seçildi.

1985 -1986 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen şiir yarışmasında 4. Seçildi.

Çorum’da Çorum'un kültür ve sanatına katkılarından dolayı bir plaketle ödüllendirildi.

Cumhuriyetimizin 75.yılında “97 Yılı Başarı Ödülü ”ne lâyık görüldü.

Alaca Kaymakamlığı tarafından oluşturulan İlçe Yıllığı Hazırlama Komitesi Üyesi arkadaşlarıyla Alaca Kaymakamı Mustafa Ayhan yönetiminde “Geçmişten Geleceğe ALACA” isimli eseri hazırladığı için takdirle ödüllendirildi.

 

A. Avcı isimli bir öğrencisi tarafından DURDU ŞAHİN HAKKINDA NE DEDİLER adlı kendisini tanıtmaya yönelik bir kitapçık ile Çorum'dan Türkiye çapında okuyucularına ulaşan KİLİM Dergisi tarafından ÇORUMUN KÜLTÜR VE SANAT ELÇİSİ DURDU ŞAHİN ÖZEL SAYISI, Alaca'da haftalık olarak okuyucularına ulaşan Alaca Lider Gazetesi tarafından “DURDU ŞAHİN ÖZEL SAYISI / Şair ve Yazarlıkta 30 Yılı Armağanı” özel sayısı ilgilenenlerin istifadesine sunuldu. Ayrıca İhsan Işık tarafından üç cilt hazırlanan TÜRİYE YAZARLAR ANSİKLOPEDİSİ ile yine İhsan Işık tarafından 10 cilt olarak okuyucuya sunulan Resimli ve Metin Örnekli TÜRKİYE EDEBİYATÇILAR VE KÜLTÜR ADAMLARI ANSİKLOPEDİSİ, Şair Yazar Ali Kayıkçı tarafından hazırlanan SAMSUNLU ŞAİRLER ve YAZARLAR ANSİKLOPEDİSİ ile Çorum Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan SÖZLÜ VE YAZILI KAYNAKLARLA ÇORUM HALK ŞİİRİ ANTOLOJİSİ ÂŞIKLAR, OZANLAR, ŞAİRLER antolojisinde biyografisiyle birlikte şiirlerinden örnekler okuyucularına ulaştırıldı.

 

Durdu Şahin'in sırasıyla okuyucularına ulaşan eserleri şunlardır:

 

SEVGİ PINARI (Şiir) 1986

KUTSAL SEVDA (Şiir) 1988

KAR ÇİÇEĞİ (Şiir) 1990

BİR DEMET ÇİÇEK (Şiir) 1992

P.Safa, C.Meriç ve Attila İlhan'ın Eserlerinde BATI

(Araştırma) 1994

GÜLŞENDE HASBİHAL (Mülakat) 1995

KUŞLUK VAKTİ (Şiir) 1997

Türk Aydınının Gözünde OKUMAK, YAZMAK ve

DÜŞÜNMEK (Mülakat) 1997

GÜL YAĞMURU (Şiir) 2005

ŞİİR GİBİ (Şiir) 2012

Akasyamhaber - Oktay  ZERRİN

Recep YAZGANRecep YAZGAN