Samsun Haber
Giriş Tarihi : 03-03-2017 10:14   Güncelleme : 03-03-2017 10:14

YSK Başvurusu sonuçlandı Havaalanında Oy Kullanılabilecek

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, YSK’ya yaptıkları başvuru sonrasında Yurtdışı Seçmenlerin 16 Nisan 2017’de yapılacak Anayasa Değişikliği Halkoylaması için Samsun Çarşamba Havaalanı’nda oy kullanabileceklerini söyledi.

YSK Başvurusu sonuçlandı Havaalanında Oy Kullanılabilecek

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Samsun Çarşamba Havaalanı’ndaki, tadilatların 1 Mart 2017’de başlama kararı sonrasında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Yurtdışı Seçmenlerin oy kullanabilmesi için havaalanında bulunan sandıkların kaldırılması kararı verdiğini, tadilatların başlangıç tarihinin 1 Ağustos 2017 tarihine ötelenmesi kararı ile sandıkların yeniden kurulabilmesi için YSK’ya sandık kararının akabinde başvuruda bulunduklarını belirtti. Göksel,  YSK’dan olumlu sonuç alındığını ifade ederek, “Yurtdışı seçmenlerimiz, 16 Nisan’daki referandum için Havaalanımızda oy kullanabilecekler” dedi

YSK OLUMLU KARAR VERDİ

Göksel, açıklamasına şöyle devam etti: “Samsun Çarşamba Havaalanı’nda yapılacak tadilatların başlangıç tarihi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız tarafından 1 Mart 2017 olarak belirlenmişti. Bu süreçte YSK, havaalanımızda bulunan ve Yurtdışı Seçmenlerin oy kullanabilmeleri için kurulan sandıkların kaldırılmasına karar vermişti. Havaalanındaki tadilatların, Samsun’da düzenlenecek olan 2017 İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları dolayısıyla 1 Ağustos 2017 tarihine ötelenmesi sonrasında, biz de YSK tarafından kaldırılan sandıkların yeniden kurulabilmesi için hızlı bir şekilde başvuruda bulunduk. Hafta başında yaptığımız başvurumuzun sonrasında, YSK tarafından değerlendirmeler yapılmış karar verilmiştir. Alınan karar ise bize ulaştı. YSK, yapılan toplantı sonrasında yurtdışı seçmenlerin Samsun Çarşamba Havaalanı’nda oy kullanabilmesi için sandıkların kurulacağına karar verdi. Ülkemiz ve şehrimiz için yaptığımız itiraz olumlu sonuçlanmıştır” diye konuştu.

adminadmin