Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-01-2020 11:13   Güncelleme : 18-01-2020 11:13

Yüksek Mimar Şehir Plancısı Embiya Sancak’tan farklı teklif

Yüksek Mimar Şehir Plancısı Embiya Sancak, Samsun’un doğusunda ve batısında trafiği felç eden AVM’ler için farklı bir çözüm önerisinde bulundu.

Yüksek Mimar Şehir Plancısı Embiya Sancak’tan farklı teklif

Atakum’da açılan City Mall AVM’nin ardından çok tartışılan trafik probleminin Köprülü kavşak ile çözülebileceğini savunan Sancak şunları yazdı:

“Atakum’da ki bu yeri yanlış olan AVM bu şekliyle koruması halinde hemen yakın gelecekte bu kısımda yolda yeni düzenlemeler yapılmasına neden olacaktır.

Yeni düzenlemelerin en makul olanı ise, estetik mahsuru olsa bile köprülü kavşaktır.

Türkiş’e gitmeyen, Sinop dahil batıya giden transit taşıt trafiğini bu kavşağa sokmamak için köprü yapılması zorunlu olacaktır.

İş yerimi kapattım , artık teknik ressam personelim yok.. Ama çözüm için ana fikir verebilecek çalışma yapmamı uydu haritalar ve çok iyi kullandığım ps programını kullanmamı sağlıyor.

buna göre:

1- kavşakta 350 metre uzunluğunda 14 metre genişliğinde köprü yapılabilir. Bu proje hakkında değerli ilim insanı inşaat mühendisi hasan koç yazımı okursa bilgi verecektir.

2-Bafra yolu cepheli servis yolunun kavşaklarda ki mevcut çözümü çok tehlikeli olup yanlıştır. Bu yol koridoru servis yolu yapılabilecek genişlikte değildir. Bu nedenle City AVM kara yolu kenarında ki tesis statüsündedir. Yani kara yolundan uzaklaştırılması yasal mecburiyeti de vardır.

3-transit hat için zeminde yeni iz açmak gerekir. Tek çare servis yolunun bir kısmı ile refujun kullanılmasıdır.

4-AVM’nin neden olacağı bu yatırımın harcaması karayolları ve büyükşehir belediyesi tarafından karşılanacak... Yani kamu kaynağı kullanılacak. Benden uyarmak ve hatırlatmak..

Sayın yöneticiler ve karar vericiler Atakum .... City Mall AVM binasını , avm olarak işletmeye açılmasını plan kararı ile mutlaka önleyiniz.

Yetersiz olan otoparkının rahat kullanımı için rampayı değiştirici plan notları ilave ediniz..

Sadece zemin katın alış veriş için dükkan diğer katların ofis olarak kullanılmasını sağlayacak plan kararları veriniz..

Proje dışı büyütmeleri korumak için asla plan notu ilave etmeyiniz.. Bu hacimlerin yıkılmasını dair hüküm koyunuz.

AVM’nin etkileyeceği 500 metrelik yakın çevresinde ki resmi iskan edenlerin ve ticaret yapanların katılacağı halk oylaması yaptırınız.

adminadmin