Siyaset
Giriş Tarihi : 23-04-2018 10:19   Güncelleme : 23-04-2018 10:19

Yüksek Seçim Kurulu Adaylık İçin Görevden Çekilme Tarihini Açıkladı!

Yüksek Seçim Kurulu, 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu'nun "Adaylık için görevden çekilmesi gerekenler" başlıklı 18. Maddesinde belirtilen kamu görevlilerin görevden çekilme tarihini açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu Adaylık İçin Görevden Çekilme Tarihini Açıkladı!

Buna göre, "Hâkimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri, kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, aday olmak isteyen belediye başkanları ve subaylar ile astsubaylar, aday olmak isteyen siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanlar genel ve ara seçimlerin başlangıcından bir ay önce seçimin yenilenmesine karar verilmesi halinde yenileme kararının ilanından başlayarak yedi gün içinde görevden ayrılmaları gerekiyor.

GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 76. maddesinin son fıkrasına göre, hâkimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yükseköğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile, yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri ve Silahlı Kuvvetler mensuplarının görevlerinden çekilmedikçe aday olamayacakları ve milletvekili seçilemeyecekleri belirtiliyor.

ADAYLIK İÇİN GÖREVDEN ÇEKİLMESİ GEREKENLER

başlıklı" 18. maddesinde;

• Hakimler ve savcılar,

• Yüksek yargı organları mensupları,

• Yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları,

• Yükseköğretim Kurulu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri,

• Kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile

yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri,

• Belediye başkanları,

• Subaylar ile astsubaylar,

• Siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri,

• Belediye meclisi üyeleri,

• İl genel meclisi üyeleri,

• Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanlar en geç 26/04/2018 Perşembe günü saat 17.00'ye kadar görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor.

Diğer yandan YSK, Kamu görevlilerinden emeklilik dilekçesi verip aday olacakların en geç 26/04/2018 Perşembe gününden geçerli olmak üzere emeklilik isteğini belirten dilekçelerini en geç 26/04/2018 Perşembe günü saat 17.00’ye kadar vermeleri gerektiğine karar verdi.

adminadmin