Güncel
Giriş Tarihi : 18-02-2015 15:30   Güncelleme : 18-02-2015 15:30

Yurtta kış

TRABZON (AA) - Kar yağışı ve soğuk hava Çorum, Samsun, Giresun, Rize, Gümüşhane ve Amasya'da yaşamı olumsuz etkiliyor

Yurtta kış

TRABZON (AA) - Kar yağışı ve soğuk hava Çorum, Samsun, Giresun, Rize, Gümüşhane ve Amasya'da yaşamı olumsuz etkiliyor.

Çorum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde geceden itibaren etkili olan kar yağışı sonucu 146 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildirdi.

Kapanan yolların açılması için 27 greyder, 4 kar paletli kamyon ve 2 greyderle çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Arslan, "Kapalı köy yollarımızı açmak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Hamile, hasta ve diyaliz hastalarının bulunduğu köylerden gelen ihbarlara öncelik veriyoruz. İl genelinde bin 22 kilometrelik köy yolu ulaşıma kapalı. Kar yağışı devam ettiği için sayı artabilir" diye konuştu.

Arslan, Karayolları, 112 Acil Servis, Jandarma ve AFAD ekipleriyle koordineli çalıştıklarını da belirtti.

-Amasya

Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Aykutlu, yaptığı açıklamada, merkezde 27, Merzifon'da 19, Gümüşhacıköy'de 11, Hamamözü'nde 4, Suluova'da 13, Taşova'da 16, Göynücek'te 5 olmak üzere 95 köyle ulaşım sağlanamadığını bildirdi.

Kar yağışının sürdüğünü dile getiren Aykutlu, ekiplerin özverili şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü, en kısa sürede yolları ulaşıma açacaklarını söyledi.

- Samsun

Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada, 2 gündür etkili olan kar yağışı sonucu 19 Mayıs'ta 2, Alaçam'da 3, Ayvacık'da 1, Bafra'da 1, Canik'de 1, Kavak'ta 30  ve Vezirköprü'de 1 olmak üzere 39 mahalle yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Kapalı tüm mahalle yollarında çalışmaların devam ettiği kaydedilen açıklamada, Alaçam-Kızlan-Çerçiler 24-39 kilometre arasının kar ve tipi nedeniyle karayolu ulaşımına kapalı olduğu, il sınırları içindeki yolların tamamında kar ve buz çözme çalışması yapıldığı aktarıldı.

Öte yandan, Alaçam ilçesinde 9 mahalleye elektrik verilemiyor. Samsunport dışındaki iskelelerde, görüş mesafesi 100-150 metre olduğu için limana gemi giriş ve çıkışlar kılavuz kaptanlığınca durduruldu.

Kar yağışının bölge genelinde zaman zaman yoğun olması nedeniyle iç ve yüksek kesimlerde kuvvetli, kıyı kesimlerde ise hafif ve orta kuvvette buzlanma ve don olayı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

- Giresun

Giresun İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, kar yağışı dolayısıyla Giresun merkezde 5, Dereli'de 1, Espiye'de 2, Görele'de 19, Keşap'ta 13, Tirebolu'da 17 ve Yağlıdere'de 5 olmak üzere 62 köy yolunun kapalı olduğu belirtildi.

Açıklamada, kapalı yolların açılması için İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 62 ekibin çalışma yürüttüğü kaydedildi.

-Gümüşhane

Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün başlayan kar yağışı sonrası merkes ilçeye bağlı 10, Kelkit'te 30 ve Kürtün'de 8 olmak üzere 48 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Akdoğan, kapanan köy yollarında yol açma çalışması başlatıldığını, akşam saatlerine kadar yolların ulaşıma açılacağını kaydetti.

Öte yandan, kar yağışının etkili olduğu Gümüşhane-Trabzon il sınırındaki 2100 rakımlı Zigana Dağı Geçidi'nde, Karayollları ekiplerince kar temizleme çalışmasının aralıksız sürdüğünü belirten yetkililer, buzlanma sebebiyle sürücüleri, araçlarında zincir ve çekme halatı bulundurmaları konusunda uyardı.

-Rize

Rize'de olumsuz hava koşulları sebebiyle merkezde 6, Çamlıhemşin'de 2, Çayeli'nde 7, Hemşin'de 1, İkizdere'de 12 ve Kalkandere'de 2 olmak üzere 30 köyle ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi, 120 personel ve 69 iş makinesiyle 698 kilometrelik alanda kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.

adminadmin