Samsun Haber
Giriş Tarihi : 10-07-2018 09:25   Güncelleme : 10-07-2018 09:25

Yusuf Ziya Yılmaz, Çocuklarımızı rotaryenlere teslim etmiş!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.03.2017 tarihinde 93 sayılı almış olduğu karar ve uyuşturucu ile mücadele komisyonunun da tavsiyesiyle İlkadım İlçesi Zeytinlik, Kadıköy ve Anadolu mahallelerinde “Bilgi ve Kültür Evleri” açıldı.

Yusuf Ziya Yılmaz, Çocuklarımızı rotaryenlere teslim etmiş!

Samsun Büyükşehir Belediyesinin açtığı kültür evlerinde 3 -5 yaş aralığındaki çocuklara aileleriyle birlikte çeşitli eğitimler verildi.

Kültür evlerinde çocuklara eğitim veren kuruluşlar arasında Rotary kulüplerinin yer alması adeta kurda kuzu emanet etmişler hissi uyandırdı

 Kültür evlerinde çocuklara eğitim veren kuruluşlar şunlar;

1. Halk Sağlığı Müdürlüğü: Hijyen, ağız sağlığı, obezite eğitimi, bağımlılık (madde, internet, sigara) , yeterli ve dengeli beslenme

2. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı & Emniyet Çocuk Şube Müdürlüğü: Çocuk Bilgilendirme

3.  Açev: İlk İş Babalık

4.  Tegv: Cinsel Kimlik Çocuk Çalışması

5.  Rotary: Çocuk ve Beslenme

6.  Kızılay Derneği Dr. Habib DEMİREL: Madde bağımlılığı, çocuk eğitimi, yardımlaşma, kişilik analizi ve kişilik gelişimi

Bilgi ve Kültür Evlerin’de aşağıdaki konular üzerinde hizmet veriliyor:

1.Psiko-Sosyal Hizmetler: Bilgi ve Kültür Evlerine gelen anne ve çocukların kişilik gelişimi ve ruh sağlığını korumaya yönelik rehberlik çalışmaları yapılmaktadır.

2.Sosyo-Kültürel Hizmetler: Anne ve çocuklarının sosyalleşmeleri ve genel kültürlerinin geliştirilmesi amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Elverişsiz çevrelerden gelen çocuklar ve anneler için ortak eğitim ve kültürel ortam oluşturulması sağlanmaktadır.

3.Eğitsel Hizmetler: Çocukların bilişsel, sosyal, fiziksel, motor becerileri, kas gelişimi, dil gelişimi, öz bakımını geliştirme ve takibini sağlamak amaçlanmıştır.  Çocukların küçük yaşlarda doğru alışkanlıklar geliştirmeleri, kendilerini doğru ifade edebilme, temel toplum kurallarına uyum sağlama sürecinde kendilerine ve topluma saygılı bireyler olmaları için eğitimler verilmektedir.

4.Sosyal Aktivite: Satranç, hafıza kartı gibi zekâ oyunlarıyla zihin ve sportif etkinliklerin yanında çocuk etkinlikleri, eğitici oyunlar, kuklalar, müzik etkinlikleri, yüz boyama, drama, sinema vb… çalışmalarla çocukların gelişimleri desteklenmektedir.

5. Serbest Zaman Hizmetleri: Çocuklar ve anneler planlanan programlar dahilinde serbest zamanlarını değerlendirmektedirler.  Anne ve çocuklarla geziler ,sinema etkinlikleri ,piknik ve ziyaretler yapılmaktadır.    

6. Diğer Eğitimler: Belediye eğitmenlerimiz tarafından girişimcilik, aile ve hukuk, etkili iletişim, evlilik ve aile hayatı, aile yaşam becerileri, kadın hakları, ve kişisel gelişim eğitimleri, afet bilinci, KOSGEB girişimcilik eğitimi, satış pazarlama ve ilkyardım eğitimleri verilmektedir. Anne ve çocuklar için terapi seansları düzenlenmektedir.

adminadmin