Gündem
Giriş Tarihi : 26-04-2014 16:41   Güncelleme : 26-04-2014 16:41

YÜZDE 99 BAŞBAKAN ERDOĞAN'I İSTİYOR!

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak, ”Ak Parti’nin yüzde 99’u Recep Tayyip Erdoğan’a ’siz Cumhurbaşkanlığı’na aday olmalısınız’ diyor.

YÜZDE 99 BAŞBAKAN ERDOĞAN'I İSTİYOR!
Belki yüzde 1, yüzde 2’lik bir kesim de, ‘Siz başbakan kalırsanız, partinin selameti için daha uygun olur’ diye konuşuyor” dedi.

Başbakan’ın yarın Kayseri’de yapacağı ’Teşekkür” mitingi için kentte bulunan AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Şu anda Cumhurbaşkanlığı seçim süreci henüz başlamadı. Haziran ayının sonunda 29 veya 30 Haziran tarihinde adaylık müracaatları olacak. O konuda kamuoyu çeşitli tartışmalar yapıyor. AK Parti milletvekilleriyle sayın genel başkanımızın yaptığı toplantı arkasından il başkanları, belediye başkanları ve en son kongre delegeleriyle yapılan toplantı sonucuna göre herhalde, AK Parti olarak kimi aday göstereceğimiz konusu netleşmiş olacak. Şu anda AK Parti milletvekilleri, delegeleri, genel başkanımız sayın Recep Erdoğan'ın aday olmasının en doğal hakkı olduğu yönünde bir kanaat belirttiğini görüyoruz” dedi.
 
 
AK PARTİNİN YÜZDE 99’U ERDOĞAN’I İSTEDİ
 
Elitaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a partimizin yüzde 95, belki yüzde 99’u, ‘Siz aday olmalısınız’ diyor. Belki yüzde 1, yüzde 2’lik bir kesim de, ‘Siz başbakan kalırsanız, partinin selameti için daha uygun olur’ diye çok az bir azınlık olarak, öyle söyleyen arkadaşlarımız var. Ama hiçbirisi Tayyip Bey’den başkasının aday gösterilmesi kanaatiyle, konusuyla alakalı değil. Tamamen iyi niyetli, herkesin açık bir şekilde fikrini ifade ettiği bir ortam oluyor. En sonunda herhalde sayın genel başkanımız bu konudaki en yakın çalışma arkadaşlarından aldığı istişare bilgi neticesinde, kararını sayın Cumhurbaşkanı ile de görüştükten sonra vermiş olacak diye ümit ediyoruz."
 
Mustafa Elitaş, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması halinde kimin başbakan olacağı konusunda konuşmanın çok erken olduğuna değinerek, sözlerini şöyle tamamladı:
 
‘’Şu anda onu bilmemiz mümkün değil. Çünkü anayasamıza göre, mevcut anayasaya göre teamüllere göre, en büyük partinin genel başkanıyla görüştükten sonra kime başbakanlık görevini, hükümeti kurma görevini vereceği, o kendi takdir yetkilerindedir. O zaman şimdi bizde 313 milletvekili var. Sayın genel başkanımız cumhurbaşkanı olduğu takdirde, inşallah 312 milletvekilinden bir tanesine hükümeti kurmakla görev verecek. Kim olur, nasıl olur, uzlaşabileceği, anlaşabileceği, partiyi bir arada tutabilecek ve kamuoyunun kabul edeceği birisini muhakkak ki tercih eder.”

STAR
adminadmin