Genel
Giriş Tarihi : 12-01-2018 10:33   Güncelleme : 12-01-2018 10:33

Zaytunghaber'den Gıda tarım ve hayvancılık bakanına ağır hakaret!

Zaytunghaber ironi sınırlarını iyice zorlayarak işi bakanlığa ağır hakaret seviyesine dayadı.

Zaytunghaber'den Gıda tarım ve hayvancılık bakanına ağır hakaret!

“Tütün Satıcıları da Sattıkları Tütünün İçine .şeyecek” diye yazan Zaytung haber, logosunun altında yer alan, ‘Dürüst, Tarafsız, Ahlaksız Haber’ anlayışına birebir uygun davrandığını da göstermiş oldu.

“Etil Alkolün İçine Acı Madde Katılmasını Zorunlu Kılan Düzenlemenin Ardından Hükümetten Yeni Hamle: Tütün Satıcıları da Sattıkları Tütünün İçine İşeyecek” şeklinde bir haber yapan Zaytung Haber, mizah sınırlarını iyice zorlayarak işi hakaret seviyesine taşımış oldu.

Haber şöyle devam ediyor;

Evsel kullanım amaçlı piyasaya sunulan etil alkole ‘dünyanın bilinen en acı maddesi’ olarak tanımlanan ‘denatonyum benzoat’ katılmasına yönelik düzenlemeye tepkiler sürerken, hükümetten bu kez de tütün kullananlara yönelik bir hamle geldi.

Yüksek vergiler nedeniyle artan içki fiyatlarına karşı, pek çok kişi evde etil alkolle kendi içkisini üretme yoluna gitmiş, hükümetin bu hamleye yanıtı ise etill alkolün içine tadını içilemez hale getiren ‘denatonyum benzoat’ katılmasına yönelik düzenleme olmuştu. Kamuoyunda tepkilere neden olan düzenlemeyle ilgili tartışmalar sürerken, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan bu kez tütün kullanımına yönelik yeni bir hamle geldi.

Daha evvel tütün satışını yasaklamaya çalışan ancak üreticilerin yoğun tepkisi nedeniyle geri adım atan Bakanlık, bu defa üreticiyi karşısına almadan satıcıları ilgilendiren bir düzenlemeyle gündemde. Bugün mecliste görüşülen yeni düzenleme, tütün satışı yapan kişilerin, satış öncesinde söz konusu tütüne işedikten sonra müşteriye vermelerini zorunlu hale getirirken, yapılacak denetimlerde yeterli idrar oranını yakalamadığı tespit edilen işletmeleri ise ağır cezalar bekliyor”

Zaytung Haber hızını alamayarak, “Gerekirse Bakanlık müfettişleri işeyecek” diye bir ara başlık atarak şunları yazdı;

“Düzenlemede uygulama ve denetimlerin nasıl yapılacağı henüz belirsizliğini korusa da, Bakan Eşref Fakıbaba, geri adım atmamakta kararlı. Satıcıların ayak diremesi durumunda gerekirse tütüne işeme görevinin ilk etapta Bakanlığa bağlı resmi görevliler tarafından yerine getirileceğini belirten Bakan Fakıbaba, "Hadi diyelim evde damıtma yöntemiyle kendi alkolünüzü de ürettiniz, peki buna ne yapacaksınız? Tütün bu, öyle her yerde yetişmez ki balkona ekesin" sözleriyle öyle ya da böyle o vergileri tahsil edeceklerinin sinyalini verdi.

Zaytung’un bu mizahi haberinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevlilerine ağır hakaret ihtiva ettiği değerlendiriliyor.

adminadmin