Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-03-2019 13:43   Güncelleme : 26-03-2019 13:43

Zihni Şahin'den iddialı sözler: Rant hırsına, betonlaşmaya izin yok!

Samsun'da, Cumhur İttifakı'nın Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, coşkulu mitinglerde coşkulu kalabalıklara hitap ediyor. Şahin, "Atakum'u dünyanın tanıdığı bir kent yapacağız" diyor

Zihni Şahin'den iddialı sözler: Rant hırsına, betonlaşmaya izin yok!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Atakum'da belediye başkan adayı Zihni Şahin, coşkulu, kalabalık ve görkemli mitingler yapmaya devam ediyor. Başkan Şahin, sevgi gösterileri ve yoğun tezahüratlar altında yaptığı konuşmalarda ise, 'Dünya Kenti Atakum' vurgusu yapıyor.

RANT HIRSINA, BETONLAŞMAYA İZİN YOK

Vatandaşlara, 1 Nisan'dan sonra çok daha hızlı büyüyen, gelişen ve modernleşen bir Atakum sözü veren Başkan Zihni Şahin, "Atakum ne sırtını dayadığı yeşil dağlara ne de gönlünü açtığı mavi ufuklara ihanet etmeyecektir. Sözde şehirleşme için rant hırsına, büyüme adına betonlaşmaya izin vermeyeceğiz. Atakum çok özel bir şehrimizdir. Kendine has özellikleri vardır. Bu özelliklere uygun anlayış ile hizmet edeceğiz. Projelerimizi de bu özelliklere uygun hazırladık" dedi.

ULUSLARARASI STANDARTLARDA ATAKUM

1 Nisan'dan sonra vaat ettiği projeleri hayata geçirmeye başlayacaklarını belirten Şahin, "Atakum’umuz yolları, trafik akışı, oto parkları ve akıllı şehir uygulamaları ile daha düzenli olacak. Atakum, yeşil alanlarının korunup artırılması, koru ve parklarımız, millet bahçesi, spor alanları, hobi bahçeleri, yeni sosyal tesisleri, yenilenebilir enerji dönüşümü ve güney kent uygulaması ile daha çevreci, planlı, sağlıklı, temiz, huzurlu bir şehir haline gelecek. Atakum'da turizm potansiyelini harekete geçireceğiz. Akvaryum projesi, deniz feneri, kültür kompleksi, bilim ve teknoloji merkezi, kültür ve sanat etkinliklerimiz, mesleki beceri ve eğitim kurslarımız, Oyunland, öğretmen ve polis evi gibi diğer projelerimiz ile daha canlı, insanlarımızın daha mutlu, ekonominin daha güçlü olduğu ve dünyanın tanıdığı uluslararası bir şehir olacağız" diye konuştu.

KIRSAL KESİMDE EKONOMİ CANLANACAK

Atakum'da 2014 yılında yeni mahalle olan köylerde yolların tamamının yapılacağını söyleyen Zihni Şahin,

"Köy konaklarını yaygınlaştıracağız. Kırsal kalkınma projelerimiz olan sözleşmeli ürün modeli ile alım garantisi getireceğiz. Süt, yoğurt ve tereyağ gibi ürünlerin endüstriyel ürün haline getirilmesini sağlayacağız. Üreticimizin kazançlarını artıracak ve yüzünü güldüreceğiz" dedi.

BİRLİKTE VE ŞEFFAF YÖNETİM

"2019 – 2024 projelerimizle Atakum için, Atakumlular için varız" diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"100'üncü Yılda 100 Proje hedefimizi Atakumlu hemşerilerimizle birlikte başaracağız. Katılımcı demokrasi, birlikte yönetim ve şeffaf bir anlayış ile çalışacağız. Siyasi görüşü ve hayat tarzı ne olursa olsun bütün hemşerilerimiz Belediye yönetiminde söz sahibi olacak, istişare kültürü Atakum’da hakim olacaktır. Belediye faaliyetlerinde muhtarlar, STK’lar ve diğer kamu kurumlarıyla koordinasyona, Büyükşehir ve hükümetimizle iş birliğine açık bir yönetim anlayışı benimsenecek. Yönetimde şeffaflık ve ortak akıldan taviz verilmeyecek.  Atakum için, sevgiyle başlayacağız, sevgiyle yöneteceğiz ve sevgiyle birlikte yürüyeceğiz."

adminadmin