Güncel
Giriş Tarihi : 16-11-2014 00:00   Güncelleme : 16-11-2014 00:00

Zonguldak'ta aşure etkinliği

ZONGULDAK (AA) - Alaplı ilçesinde, Gümeli Beldesi Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından Muharrem ayı dolayısıyla aşure etkinliği düzenlendi

Zonguldak'ta aşure etkinliği

ZONGULDAK (AA) - Alaplı ilçesinde, Gümeli Beldesi Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından Muharrem ayı dolayısıyla aşure etkinliği düzenlendi.

Alaplı Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Gümel Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Muharrem ayının Aleviler için yas, hüzün ve matem ayı olduğunu belirtti.

Hz. Hüseyin başta olmak üzere Kerbela şehitlerini saygıyla andıklarını vurgulayan Saydam, şöyle konuştu:

"Hz. Hüseyin'in Küfe'ye yürüyüşü, haklıyı, haksızı ayırmak baskıya direnmek ve hak ve adaleti temsil etmek içindir. Hz. Hüseyin zulme, adaletsizliğe ve haksızlığa karşı çıkmış Kerbela'da Hz. Hüseyin ve arkadaşlarının can verdiği yol, haksızlık karşısında direnmenin yoludur. Peygamberimizin yoludur, Allah'ın yoludur. Biz Aleviler olarak bu olanların karşısında hoşgörüyü yüzyıllar boyunca elimizden bırakmadık. Bizim silahımız sazımız, kurşunumuz, sözümüz oldu. Ancak tarihsel süreç içerisinde inançlara düşüncelere yapılan baskılara, uygulanan asimilasyon politikaları toplumumuzda bir gerginliğe sebep olup, barışın ve hoşgörünün inşa edildiği özgürlükler ortamının bir an önce hayata geçirilmesini talep ve arzu ediyoruz."

Dernek Başkanı Aytaç Tosun da Kerbela şehitlerini anmanın ve aşure etkinliğinde buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, "Aleviler olarak dünyanın neresinde olursa olsun hangi din, hangi ırk ve hangi milletler olursa olsun, daima mazlumun yanında olacağız. Ötekileştiren değil, birleştiren olacağız. Zalimi alkışlamayacağız. Zulmedenin yanında olmayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından vatandaşlara aşure ikram edildi.
 

adminadmin