Güncel
Giriş Tarihi : 01-05-2015 18:30   Güncelleme : 01-05-2015 18:30

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

SAMSUN (AA) - 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Samsun, Çorum, Sinop, Rize ve Amasya'da şenlik havasında kutlandı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

SAMSUN (AA) - 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Samsun, Çorum, Sinop, Rize ve Amasya'da şenlik havasında kutlandı.

Samsun'da, İstasyon Mahallesi Ray Blokları önünde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşları ve sendikaların üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. 

Buradaki kutlamada, 1 Mayıs Tertip Komitesi adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü Tacettin Aydın, tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Konuşmaların ardından kutlamaya katılanlar halaylar çekip, şarkılar söyledi. 

- Çorum

Çorum'da, KESK ve DİSK'e bağlı çeşitli sendikalar ile HDP, CHP, Emek Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin il örgütlerinin yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla oluşturulan 1 Mayıs Kutlama Platformu üyeleri, Bahabey Caddesi'ndeki Özdoğanlar Kavşağı'nda bir araya geldi.

Ellerindeki pankart ve dövizlerle sloganlar atarak Gazi ve İnönü caddeleri üzerinden Abide Meydanı'na yürüyen grup, burada 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Şeker-­İş Şube Başkanı Sefer Kahraman, KESK Dönem Sözcüsü ve Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı Nevzat Veldet ile DİSK’e bağlı Emekli-Sen Şube Başkanı Ömer Sözüdoğru, kutlama alanında birer konuşma yaptılar.

Kutlamalar, verilen konser ve davul zurna eşliğinde halayların çekilmesiyle sona erdi.

Kutlamalar nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Hürriyet Meydanı ile Abide Meydanı arasındaki İnönü Caddesi çift yönlü trafiğe kapatılırken, kaldırım ile cadde arasına da bariyerler yerleştirildiği görüldü. Kutlama alanına giren vatandaşlar da detaylı üst aramasından geçirildi. 

- Sinop

Sinop'ta, Fatih Caddesi Eski Otogar Mevkisi'nde toplanan KESK, DİSK, Türk-İş ve çeşitli sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve derneklerden oluşturulan Sinop Demokrasi Platformu'nun üyeleri, Sakarya Caddesi ile Atatürk Caddesi üzerinden Uğur Mumcu Meydanı'na kadar yürüdü.

Meydana gelen grup üyeleri, burada söylenen türküler eşliğinde halaylar çekti.

Sinop Demokrasi Platformu adına yapılan ortak açıklamayı okuyan Eğitim-Sen Sinop Şubesi Başkanı Hakan Eker, dünya çapında, işçi ve emekçilerin günlük yaşamına ve haklarına karşı başlatılan yoğun saldırıların devam ettiğini savundu.

Eker, "1 Mayıs, dil, din, etnik kimlik ve inanç farklılığı gözetmeksizin bütün işçi ve emekçilerin ortak taleplerle birleştiği, birlikte mücadeleyi ilmek ilmek örmeye başladığı bir gün olmak zorundadır" dedi.

- Rize 

Rize'de, İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünde toplanan sivil toplum kuruluşları, dernekler ve bazı siyasi partilerin üyeleri, Cumhuriyet Caddesi'nden, çalınan tulum eşliğinde yaklaşık 500 metre yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

Burada sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin konuşma yapmasının ardından, yöresel sanatçıların konser verdiği alanda toplananlar horon oynadı. 

- Amasya

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Amasya'da da şenlik havasında kutlandı.

Künç Köprü başında toplanan sendika ve siyasi partilerin üyeleri, ellerindeki dövizlerle sloganlar atarak, Pirinççi Caddesi'nden Yavuz Selim Meydanı'na kadar yürüdü.

Meydana polis noktasından giren grup üyeleri, daha sonra Atatürk Anıtı önünde toplandı.

Eğitim-Sen Amasya Şubesi Başkanı Serdar Gül'ün yaptığı konuşmanın ardından alanı dolduran katılımcılar, davul zurna eşliğinde halay çekti.

adminadmin