Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-07-2018 08:42   Güncelleme : 27-07-2018 08:42

2.Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali Kapıkayafest Açılış Töreni Gerçekleşti

2.Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali Kapıkayafest Açılış Töreni Gerçekleşti

Bu yıl 2.si düzenlenen Kapıkaya Doğa Sporları Festivali Kapıkayafest Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, daire amirleri, kurum müdürleri ve çok sayıda sporcu katılımı ile gerçekleşti.

Bafra 2. Kapıkaya Doğa Sporları Festivalinin açılış konuşmasını Festival Danışma Kurulu Başkanı Burhan Apaydın yaptı. Apaydın konuşmasında “Festivalimizin ülkemizi kapsamasının haklı sevincini yaşıyoruz. Son yıllarda birçok kent ve kasabalarda festivaller yapılmaktadır. Biz bu festivali el değmemiş doğaya, yeşil ortama taşımayı amaçladık. Kapıkaya Bölgesinin, doğal yeşilliği ve kültürel zenginliği de bizim için eşsiz bir hazinedir.” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise  “Kapıkayafest’te paraşütten, kanoya, sürat teknesine, bisiklet turuna kadar birçok etkinlikle festivalin dolu dolu geçmesini amaçladık. Aylardır süren hazırlıklarımız sonunda açılışımızla taçlanacaktır. Ben festivale gelen tüm misafirlerimize saygılar sunuyorum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.” şeklinde konuştu.

Zihni Şahin “Festival projesi için yoğun emek harcandı”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin  “Değerli arkadaşlar bu festivalin oluşma aşamasını biraz açıklamak istiyorum. Bafra’da biz ortak akılla neler yapabiliriz uzun yıllar hatta İbrahim Semiz’in bir önceki döneminde hep birlikte beyin jimnastiği yapma aşamasında, o zamanlar Bafra İçin hepimiz Sivil Toplum kuruluşları, genç iş adamlarımız ve tüm odalarımız Bafra ve Samsun için fikir üretebilecek herkesle birlikte ortak çalışmalara başlamıştık. Daha sonra bu çalışmalar ve toplantılar esnasında turizm açısından belirli potansiyeller tespit ettik.

Kapıkaya tepesinde paraşütle uçulabilir olduğunu buraya gelen paraşütçüler tarafından buranın Türkiye’nin en güzel paraşüte uygun yeri dediler. Bizde belediye olarak burada neler yapabilirizi konuşurken, burada bir festivalin yapılabileceğini düşündük. İki aylık bir çalışma ile geçen yıl birincisini düzenlediğimiz Kapıkaya Doğa Sporları Festivali’nin bu yıl ikincisini yapıyoruz. Ben buraya gelen sporculara, misafirlere ‘hoş geldiniz’ diyor saygılar sunuyorum.” dedi.

Vali Kaymak “Kapıkaya Bafralılara Allahın bir lütfu”

Samsun Valisi Osman Kaymak ise “Geçen yıl Kapıkaya’ya ilk geldiğimde ben bu bölgenin gerçekten Bafralılara Allah’ın bir lütfu olduğunu düşündüm.  Samsun turizm açısından, tarım açısından, doğa açısından ve her açıdan çok güzel bir ilimiz.”

Vali Osman Kaymak, tarımdan spora, spordan turizme kadar birçok alanda var olan bir şehir olduğunu da dile getirdi. Konuşmasında Samsun’un iyi tanıtılmadığının altını çizen Kaymak, ilçenin kalkınması açısından bu gibi festivallerin çok önemli olduğunu vurguladı. Samsun Valisi Kaymak, dünyanın değişik ülkelerinden gelen sporcuların Bafra’da ağırlanması, festivalin basın mensupları aracılığı ile de duyurulmasının anlamlı ve önemli olduğunu ifade etti.

“Samsun ve Bafra’nın tanıtıma ihtiyacı var”

Bu festivalin devam etmesinin önemine de değinen Vali Kaymak, “Samsun’un ciddi anlamda tanıtıma ihtiyacı var, Bafra’nın tanıtıma ihtiyacı var. Sadece tarıma dayalı bir gelir olmaması lazım, dünyada spor, sağlık, turizm artık yeni gelir kapısıdır. Bafra’da bu anlamda geri kalmamalıdır” dedi.

Konuşmaların ardından Türkiye Hava Sporları (THHSF) Genel Sekreteri Mehmet Turhan tarafından Samsun Valisi Osman Kaymak’a, Büyük Şehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’e ve Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’a yaptıkları hizmetlerin anısına plaket takdim etti.

Daha sonra Samsun Protokolü Kapıkaya Tepesine çıkarak Yamaç Paraşütü Akrobosi gösterileri yapacak olan yerli ve yabancı sporcularla sohbet etti ve alanı inceledi. Su sporları alanını da gezen Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyük Şehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar ve beraberindekiler jet bota bindi.

Uluslararası Bafra Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali, 29 Temmuz’da son bulacak. Festival boyunca, Fotosafari fotoğraf yarışması, workshop çalışmaları, su sporları, dağcılık, bisiklet, acro yamaç paraşütü, atölye çalışmaları kaya tırmanışı programları olacak.

10 farklı ülkeden sporcuların yer aldığı festivale yerli ve yabancı yüzlerce sporcu ve binlerce doğa tutkunu katılıyor.

 

adminadmin