Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-11-2017 16:06   Güncelleme : 14-11-2017 16:06

57. Alay Sancağı Samsun’da Okullarda Sergileniyor

​Ondokuz Mayıs Üniversitesine (OMÜ) bir yıl süreyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından teslim ve emanet edilen 57. Alay Sancağı bu sefer ilköğretim öğrencileri ile buluştu.

57. Alay Sancağı Samsun’da Okullarda Sergileniyor

57. Alay Sancağı’nı mümkün olduğunca her kesimden Samsunlularla buluşturmaya özen gösteren Üniversite yönetimi, kendisine teslim edilen emaneti bu kez Samsun ve ilçelerindeki okullarda sergileyerek Sancak’ın maneviyatını öğrencilerde yaşatıyor.

Çanakkale Savaşı’nın gidişatını değiştiren ve fedakârlık ve kahramanlıklarıyla dünya tarihine damgasını vuran 57. Piyade Alayı’nın değerli sancağı, geçen yıl 19 Mayıs Törenleri’nde OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’e takdim edilmişti. 57. Alay Sancağı bir yıl süreyle OMÜ tarafından muhafaza edilecek.

57. Piyade Alayı’nın cesur ve kahraman askerleri ile onların vatan ve millet sevgisini sembolize eden Sancak, Samsun’un Atakum, İlkadım, Canik, Asarcık, Ayvacık, Tekkeköy, Bafra, Çarşamba, Havza, Kavak, Ladik, Ondokuz Mayıs, Salıpazarı, Terme, Vezirköprü, Yakakent ve Alaçam ilçelerinde öğrenciler tarafından yoğun ilgi ve merakla karşılandı. 

 

adminadmin