Güncel
Giriş Tarihi : 31-01-2015 14:30   Güncelleme : 31-01-2015 14:30

"5'inci Safranbolu Kongresi" başladı

KARABÜK (AA) - 21

KARABÜK (AA) - 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, ""Amacımız 2015 içerisinde dünyada gerçekleşecek temel, jeopolitik, politik, ekonomik ve finansal konuları senaryolar çerçevesinde ön görmek olacak" dedi.

Özdağ, enstitü tarafından ilçede ki bir otelde, "2015 Dünya" başlığıyla düzenlenen "5'inci Safranbolu Kongresi"nin açılış toplantısında yaptığı konuşmada, yönetim kurulunun kararıyla 2015'den itibaren bu kongrelerin "gelecek merkezli senaryolar" toplantısı şeklinde yapılmasının kararlaştırıldığını belirtti.

Safranbolu'daki ilk toplantınında bu şekilde yapıldığından bahseden Özdağ, şöyle konuştu:

"Amacımız 2015 içerisinde dünyada gerçekleşecek temel, jeopolitik, politik, ekonomik ve finansal konuları senaryolar çerçevesinde ön görmek olacak. 'Belirli merkez ülke' diye nitelendirebileceğimiz ülkeleri ele alacağız. 2015 içerisinde bu ülkelerde beklenen gelişmeleri tahlil edeceğiz, senaryoları inceleyeceğiz. Önce genel olarak Orta Doğu'yu, sonra Suriye, Irak, İran gibi ülkeler zemininde bölge ülkeleriyle ilgilenmeye çalışacağız. Muhtemelen 2015'de Hindistan bir tek burada tartışılacak. Brezilya'da ne olacağı sadece burada tartışılacak senaryolarla."

Karabük Vali Yardımcısı Erkan Çapar, Büyük Birlik Partisi Genel Bakanı Mustafa Destici, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, çok sayıda akademisyen ve vatandaşların katıldığı ve iki gün sürecek kongrenin ilk gününde, "Küresel Jeopolitiğin Temel Merkezleri Arasındaki Dengelerde Beklenen Gelişmeler", "2015’de Küreselleşme ve Dünya Ekonomisi", "2015’de Dünya Enerji Sektöründe Olası Gelişmeler", "Küresel Finansta Beklenen Gelişmeler", "Küresel Yatırım Haritasında 2015 Gelişmeleri" başlıklı oturumlar gerçekleştirilecek.

adminadmin