Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 28-07-2021 14:52   Güncelleme : 28-07-2021 15:00

Abd’li Embedded Subaylar Ve Görevleri

15 Temmuz 2016 askeri darbesi, gizli kalmış ve bilinmeyen birçok istihbarat yapısını deşifre etmiştir. Bunlardan sadece bir tanesine yani Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış ABD’li askerlere dikkat çekmek istiyorum. Elbette bu askerlerden başka nice istihbarat elemanı ve görevlisi vardır. Bunların tespit ve teşhislerini ilgili kurumlar kendileri yapabilirler.

Abd’li Embedded Subaylar Ve Görevleri

15 Temmuz darbesinin en yakıcı ve acı sonuçlarından bir tanesi; Türk Silahlı Kuvvetlerinde yer alan general ve amirallerin yarısının FETÖ örgütünün düzenlemiş olduğu darbeye katılmış olmasıdır. Nedense ülkemizin kalbi olan ve en önemli askeri kurumların başına yerleştirilen bu Feto’cu general ve amiraller hakkında ciddi bir çalışma ve araştırma yapılmamıştır.

14 Ekim 2016 tarihinde yayınlamış olduğum makalemde “Feto’cu Amiraller Nasıl Bu Hale Geldiler?” başlıklı yazımda Deniz Kuvvetleri Komutanlığında yaşanmış bazı olayları dile getirmiş ve FETÖ örgütünün nasıl bir faaliyet içinde olduğu ve hangi yöntemleri kullanarak güç kazandığını, bizzat müşahede ettiğim olaylara dayanarak izah etmiştim.

Bu makalede ise ABD’nin FETÖ örgütünü nasıl yönettiğini ve hangi yöntemleri kullanarak general ve amirallerimizi etkilediğini izah etmeye çalışacağım. Elbette bu can yakıcı mesele sadece benim ifade etmeye çalıştığım konularla sınırlı değildir. Üzerinde durulması gereken daha birçok acı durum vardır ve konu sadece Türkiye ile sınırlı da değildir.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN