Eğitim
Giriş Tarihi : 13-11-2015 11:49   Güncelleme : 13-11-2015 11:49

Açıköğretim Fakültesi Sınav Tarihleri Belli Oldu!

  AÖF sınav tarihleri ne zaman? İşte 2015-2016 AÖF sınav tarihleri Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav tarihleri belli oldu

Açıköğretim Fakültesi Sınav Tarihleri Belli Oldu!
  AÖF sınav tarihleri ne zaman? İşte 2015-2016 AÖF sınav tarihleri Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav tarihleri belli oldu. Milyonlarca öğrencisinin merakla beklediği AÖF sınav tarihleri ne zaman? İşte 2015-2016 AÖF sınav tarihleri hangi ayda? İşte AÖF sınav tarihleri. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF)sınav tarihleri belli oldu. 23 Ekim 2015 Cuma günü kayıt yenileme tarihinin sona ermesinin ardından öğrencileri şimdi de sınav heyecanı sardı. Merakla beklenen sınav tarihleri ise açıklandı.İşte o tarihler..

AÖF SINAV TARİHLERİ Güz Dönemi Ara Sınavı 12 - 13 Aralık 2015 Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 23 - 24 Ocak 2016 Bahar Dönemi Ara Sınavı 16 - 17 Nisan 2016 Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 04 - 05 Haziran 2016 2015-2016 Tek Ders Sınavı16 Temmuz 2016

SINAV MERKEZİ DEĞİŞİKLİKLERİ İÇİN SON TARİHLER

Güz Dönemi Ara 23 Ekim 2015 Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, güz dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Güz Dönemi Dönem Sonu 13 Aralık 2015

Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, güz dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Bahar Dönemi Ara 4 Mart 2016 Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, bahar dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Bahar Dönemi Dönem Sonu24 Nisan 2016

Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, bahar dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

AÖF SINАVLАRINА GİRMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?  

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi

 Fotoğrаflı ve Onаylı Özel Kimlik Belgesi (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport )

Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik оlsa öğrenci sınava alınmaz.

Öğrеncilеr Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, binа, sаlon, sıra, tаrih ve sааtte sınava girmek zorundadırlar.

SINAV SÜRESİ VE SINAV OTURUMLARI 

Öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak, 30'ar dakika sınav süresi verilecektir. Sınavlar Cumartesi-Pazar günleri dört oturum halinde yapılmaktadır. Güz döneminde; Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 1. ve 5. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 3. ve 7. yarıyılların; bahar döneminde Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 2. ve 6. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 4. ve 8. yarıyılların sınavları yapılmaktadır.  

SINAVLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE DERS GEÇME 

Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Usul ve Esasları ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Bağıl Değerlendirme Esaslarına göre belirlenir. Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır.

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5(beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapacağınız işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız.

Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir.

Cevaplar değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek, yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle soru kitapçıklarındaki soruların cevapsız bırakılmaması, öğrencilerin yararınadır.

Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

SINAV YAYINLAMA SİSTEMİ

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde yapılan sınavların soru kitapçıkları ve cevap anahtarları Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sisteminde yayımlanmaktadır. Açıköğretim Sınav Yayınlama Sisteminden TC kimlik numaranız ve şifrenizle oturum açarak, çıkmış sınav sorularına bakabilir ve cevap anahtarı kısmından soruların cevaplarını görebilirsiniz.

adminadmin