Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 14-06-2021 11:07   Güncelleme : 14-06-2021 11:07

Ah Ülkem, Vah Memleketim!

Ah Ülkem, Vah Memleketim!

Sevgili dostlar bazı ilahi nimetler var ki onları çalışarak elde edemezsiniz, bunlardan bir kısmı nimet-i ilahi olan yer altı yer üstü kaynaklarıdır, ilkimdir, coğrafyadır, gece-gündüz muadilliğidir, yer altı yer üstü sularıdır, diğer madenleri şimdilik katmayalım.

Bizim ülkemiz bu açıdan avantajlı bir ülkedir. Kaç ülkede Dicle Fırat gibi nehirler var, dağları, ovaları bu kadar uyumludur, gece gündüz bazen eşitlenecek kadar muadildir. Dört mevsim yaşanmaktadır, hatta aynı anda farklı mevsimlerin yaşandığı bölgelerimiz var.

Bütün bunları yazarken dahi içim buruk bir tarzda yazıyorum, çünkü 70 yıllık cumhuriyet bu değerlerden faydalanmak yerine toplum mühendisliğini kendine dert ederek bu halkın inanç ve kültürüyle, yaşam biçimiyle uğraştı. Bu haksızlığa direnç gösteren halka askeri darbelerle ayar verildi.

Genel olarak vatandaşlarımız, özel olarak Türk vatandaşlarımız bu konuda yapılan zulümleri, haksızlıkları göz adı ederek aralarında suni bir tartışma ile vakit öldürüyorlar. Hala bazılarının aklı başına gelmemiş olacak ki Kürt vatandaşlarımızın dil ve kültürüne düşmanlık besliyor.

Kimse demiyor ki Çanakkale ruhu ile ayakta kalmaya çalışılan bu ülkede neden Allah’ın yasakladığı her şey serbest, Allah’ın emrettiği şeylerden de suya sabuna dokunmayanlar kısmen serbest, ama bir kısmı da yasak. Çok eskilere gitmeye gerek yok, 28 Şubat sürecini hatırlayın ne demek istediğimi kolaylıkla anlarsınız.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN