Güncel
Giriş Tarihi : 12-02-2021 09:09   Güncelleme : 12-02-2021 09:09

AK Parti İstanbul eski Milletvekili Metin Külünk Bilim Kuruluna Sordu

AK Parti İstanbul eski Milletvekili Metin Külünk, Bilim Kurulunun lokantaların hizmete açılmama kararını eleştireen bir sosyal medya paylaşımı yaptı.

AK Parti İstanbul eski Milletvekili Metin Külünk Bilim Kuruluna Sordu

Külünk, “Bilim Kuruluna soruyoruz; 80 kişi aynı Belediye otobüsünde bir arada 2 saat boyunca seyahat edebiliyorken, aynı 80 kişi restorantta yarım saat neden yemek yiyemiyor? Üstelik masalar arasındaki mesafe otobüse göre daha uygun olduğu halde?” diye sordu.

AK Parti İstanbul Eski Milletvekili Metin Külünk, Bilim Kurulu'nun Türkiye'nin siyasi ve ekonomisi üzerinde vesayet odağı olamayacağını söyledi.

Kısıtlamaların ekonomiyi tehdit ettiğini belirten Külünk, "Ekran ekran gezip korku tellallığı yaparak ülkemizde ekonominin çarklarını durdurmaktan vazgeçiniz" dedi.

Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, salgın tedbirleri nedeniyle ekonominin kötüye gitmesinin sorumlusu olarak Bilim Kurulu'nu gösterdi.

Külünk, sosyal medya hesabından, "Vatandaş için tehdit, para ve mikro ekonomik gerileyiş. Aile ekonomisinin ayakta durması için orta direk güçlü mücadele veriyor. Bilim adamlarının hezeyan dolu açıklamaları psikolojik olarak etkiliyor. Muhalefet dükkan dükkan gezip esnafı tahrik ediyor. Sokak kalkışmasına gidecek yolu açmak için sürekli sokak çağrısı yapıyorlar" görüşlerini dile getirerek şöyle devam etti:

"Yiyecek içecek sektörü (Kafe, restoran, büfe, okul kantini, okul servisleri, kurslar, kolejler, lokantalar, oteller, kahvehaneler, halı sahalar, bunların tedarikçileri), doğrudan en ağır etkilenen sektörler sosyal boyutu hiç düşündünüz mü? Bilim Kurulu'ndaki ekran ekran dolaşanlar.

Vatandaş için pandemi tehdit değil, ekonomik tehdit var. Para kazanamasın esnaf ne olur, iflas eder? İflasın olduğu ailenin psikolojisi ne olur? Bilim Kurulu ülkemizin siyasi ve ekonomisi üzerinde vesayet odağı olamaz.

'Korku tellallığı yaparak ekonominin çarklarını durdurmaktan vazgeçin'

Kısıtlamalar artık gevşetilmeli, ekonominin çarkları hızla daha güçlü dönmeli. Masa başında oturup bilim adamlığının arkasına saklanıp ekran ekran korku tellallığı yapıp ülkemizde ekonominin çarklarını durdurmaktan vazgeçiniz.

Yarın tıbben bu virüsün tüm gerçekleri ortaya çıktığında millete bugün söylediklerinizin gerçeğini öğrenildiğinde ne anlatacaksınız? Bilim adamı kimliği taşıyan bir kısmı isimler, yeter milletin ekmeğinden elinizi ve dilinizi çekin."

 https://twitter.com/mkulunk/status/1360134023385907204?s=20

Recep YAZGANRecep YAZGAN