Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-04-2018 14:02   Güncelleme : 27-04-2018 14:02

AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Avukat Hasan Tahsin Şengül Başvurusunu yaptı!

AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Avukat Hasan Tahsin Şengül başvurusunu AK Parti Samsun İl Başkanlığı’na yaptı.

AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Avukat Hasan Tahsin Şengül Başvurusunu yaptı!

Şengül başvurusunun ardından yaptığı açıklamada, “Millet olarak tarihimizin en önemli dönüm noktalarından geçtiğimiz bir dönemde, kavşak noktası sayılabilecek 24 Haziran seçimleri için, bugün itibariyle, Ak Partimize milletvekilliği aday adaylığı başvurumuzu yapmış bulunmaktayız” diyerek şöyle devam etti;

YENİ TÜRKİYE, YENİ DÜNYANIN HABERCİSİ

Bu seçim, sadece ülkemiz için değil, yönünü ve gönlünü Türkiye’ye dönmüş tüm mazlum coğrafyalar için de ayrı bir önem arz etmektedir. 24 Haziran sonrası dönem Yeni Türkiye’nin, Yeni Türkiye ise yeni bir dünyanın habercisidir.

Ülkemizin gözbebeği olan Samsun’a ve güzel insanlarına hizmet etmek adına atmış olduğumuz bu ilk adımın ve 24 Haziran seçim sürecinin şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum.

HASAN TAHSİN ŞENGÜL KİMDİR OTO BİYOGRAFİ

1975 yılında doğdum. Samsun İmam Hatip Lisesi ve Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldum. Askerliğimi kısa dönem olarak Ankara’da yaptım.

Halen Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi bölümünde Yüksek Lisans eğitimine devam ediyorum Samsun da, 15 yıldır ortağı olduğum bir hukuk ve danışmanlık bürosunda serbest avukat olarak çalışıyorum.

Aynı zamanda Marka ve Patent vekilliği yapıyorum. Lise yıllarında başladığım siyasi ve sosyal faaliyetler kapsamında bugüne kadar Milli Gençlik Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, MÜSİAD, ASKON, Ensar Vakfı, CİHANNÜMA, Uluslararası Öğrenci Derneği gibi ülkemizin önde gelen sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve derneklerde üye ve yönetici ve başkanlık konumunda bulundum. İnsan Hakları, Avrupa Birliği ve Gümrük Birliği üzerine araştırmalar yaptım. Siyasete Refah Partisi Gençlik kollarında başladım.

Sonrasında Fazilet Partisi Samsun Merkez ilçe yönetiminde yer aldım. Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyeliği ve 2009 yerel seçimlerinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı yaptım. Has Partinin Samsun il Başkanlığı görevini ifa ettim.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine 2012 yılında Ak Parti saflarına katıldım. Ak Partide 2014 yerel seçimlerinde İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı yaptım. Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığım sırasında yerel seçimlerde Samsun tarihinin en büyük başarısının kazanılmasına katkı sağladım. Halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında Samsun İl Hukukçusu olarak görev aldım.

adminadmin