Güncel
Giriş Tarihi : 14-09-2015 16:00   Güncelleme : 14-09-2015 16:00

Alaplı'da kanserle ilgili broşür dağıtıldı

ZONGULDAK (AA) - Alaplı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Hükümet Konağında vatandaşlara kanser hastalığıyla ilgili broşür dağıtıldı

Alaplı'da kanserle ilgili broşür dağıtıldı

ZONGULDAK (AA) - Alaplı Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Hükümet Konağında vatandaşlara kanser hastalığıyla ilgili broşür dağıtıldı.

Alaplı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Celal Altay, gazetecilere yaptığı açıklamada, rahim ağzı ve meme kanserlerine dikkat çekmek amacıyla stant açtıklarını söyledi.

Kanserde erken teşhisin büyük önem taşıdığını ifade eden Altay, şunları kaydetti:

"Kanserin önlenmesinde, erken teşhis ve tanı konmasında, vatandaşlarımızın kansere karşı bilinçlendirilmesi ve farkındalıkların artırılması hayati önem arz etmektedir. Toplum Sağlığı Merkezi olarak halkımızın yoğunlukla olduğu bölgeler de stant açıp broşürler dağıtarak onları bilgilendiriyoruz. Sorularına cevap veriyoruz. Kanser çok sık görülen bir hastalık olmasıyla birlikte erken teşhis edilerek ölüm ve sakatlıklar engellenebilir. Kanser taramaları sayesinde erken teşhis imkanları artacak, zorlu ve pahalı tedavilerin önüne geçilerek, hastaların yaşam kaliteleri ve süreleri uzayacaktır."

adminadmin