Bölgeye çok sayıda ambulans ve güvenlik görevlisi sevk edildi.
Ankara Valisi Ercan Topaca, canlı bombaların kendilerini patlattığı yere giderek son durumu aktardı.
Vali Topaca, "Diyarbakır'da yapılan bir ihbar üzerine polisin aradığı şahıslardı. Bu bölge üzerinde dün gelen bir ihbar üzerine yoğunlaşıldı” dedi.
Vali Topaca, şöyle devam etti:
“Sabaha karşı bu mahalleye gelinerek kendilerine teslim olmaları yönünde arkadaşlarımızın ikazları oldu. Daha biz müdahale etmeden kendilerini patlattılar. Bir kimlik bulduk Bingöl doğumlu Harun Arslan. Harun Arslan'ın Diyarbakır'da bir süredir ortalıkta görünmediği yönünde istihbarat alınmıştı.
Bir bayan olduğunu da düşünüyoruz ama henüz onun kimliği tespit edilmiş değil. Arkadaşlarımız 3. bir kişiden şüpheleniyor ama henüz net değil. Yapılan incelemerde 200 kilogram amonyumnitrat olduğunu ve plastik patlayıcılar olduğunu düşünüyoruz.”
Vali Topaca son olarak, “Henüz örgüt bağlantısı net değil ama elde ettiğimiz bilgiler Harun'un PKK bağlantılı olma ihtimali yüksek. Olayın yapılma ve planlanma şekli olarak PKK işaret ediliyor” ifadelerini kullandı.
AJANSLAR