Bakan Akdağ: Babam gizli Kur’an okurdu

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TBMM'de kabul edilen 4+4+4 eğitim sistemiyle 28 Şubat sürecinde tek tipçi zihniyet yetiştiren bir uygulamanın tarihin tozlu raflarına kaldırıldığını ifade etti.

Tarih - 03-04-2012 11:15

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TBMM'de kabul edilen 4+4+4 eğitim sistemiyle 28 Şubat sürecinde tek tipçi zihniyet yetiştiren bir uygulamanın tarihin tozlu raflarına kaldırıldığını ifade etti. Bakan Akdağ, 1950'den önce Türkiye'de Kur'an-ı Kerim okumanın ve İslam dininin öğretilmesinin yasaklandığı ve bunun canlı şahidi olan babasından çok şeyler öğrendiğine dikkat çekti.
 
Akdağ şöyle konuştu: "Bizim dedelerimiz 1950'den önce Ezan-ı Muhammediye'nin aslından okunmasının yasaklandığı dönemde bu şehirde çok çile çekti. 1946'da benim babam Kur'an öğrenmeye, Arapça tedrisatla kendi dinini öğrenmeye Tivnikli Hacı Faruk Efendi'ye gitmeye başladığında bu işi gizli yapıyordu. Birinci ağızdan, babamdan bu konuda enteresan bilgiler aldım. Gizli saklı yapıyorlardı bu işi. İnsanların dinini öğrenmesi, kutsal kitabını öğrenmesi yasaklanmıştı. Nasıl ki 1950'de rahmetli Menderes'le ezanlar minarelerden aslı gibi okunmaya başlandı. (Mekanı cennet olsun) Şimdi de Kur'an-ın ve Hazreti Muhammed'in hayatı okullarda seçmeli ders olarak okutulacak. Bugün AK Parti hükümeti, Başbakan önderliğinde Kur'an isteyen ailelerin çocuklarına seçmeli olarak okullarda öğretilebilir duruma gelmiştir. Peygamber Efendimizin hayatı okullarda seçmeli okutulacak hale geldi. Buradan MHP'nin verdiği katkıyı da ziyadesiyle takdir ediyorum."
 
BAŞBAKAN'IN SAĞLIK DURUMU ÇOK İYİ
Sağlık Bakanı Akdağ, bir basın mensubunun, 'Sayın Başbakan'ın sağlık durumu nasıl?' yönündeki sorusunu cevaplandırdı. Bakan Akdağ, Başbakanın sağlık durumunun çok iyi olduğunu ve kendisine iyi baktığına işaret ederek, "Sayın Başbakan'ın sağlık durumu Allah'a şükürler olsun mükemmel. Açık söyleyeyim, kilo vermeye çalışan birisi olarak bu anlamda Sayın Başbakan'ın sağlık durumu gıpta edilecek kadar iyi. Fizyonomisi iyi, yediğine, içtiğine dikkat eder, geç yemez, günlük egzersiz yaptığı bilgisini almaktayım." dedi. Başbakan Erdoğan'ın kilo vermesine de imrendiğine işaret eden Akdağ, "Darısı bizim gibi kilo vermek isteyenlerin başına. Ben 6 kilo verdim 8 kilo daha vereceğim." diye konuştu.
 
"FERTLER, ANAYASA İÇİN OY VERDİKLERİ PARTİYE BASKI YAPSIN"
Sağlık Bakanı Akdağ, yeni anaya çalışmasıyla ilgili olarak parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerle mutabakat arayışı içerisinde olduklarını savundu. Akdağ, hükümet olarak tek başlarına yeni anayasayı yapacak, değiştirecek veya halk oylamasına götürecek güce sahip olmadıklarını ifade etti. Bu konuda vatandaşlara büyük görevin düştüğüne değinen Bakan Akdağ, "Toplum bu hususta ne kadar bu konuyu canlı tutarsa işimiz o kadar kolaylaşır. Biz AK Parti grubu olarak tek başına anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahip değiliz. Halkoyuna getirecek çoğunluğa da sahip değiliz. Meclisteki partilerle mutabakat arayışı içindeyiz. Bu hususta fertler, toplum hangi partiye oy vermişse, o kendi partilerini bu zorunlu değişim için zorlama. Toplumsal olarak birlikte başaracağımız bir iş bizde buna gayret ediyoruz." açıklamasında bulundu.

ensonhaber
Günün Diğer Haberleri
haber yazılımı