Basın demokrasinin tarafı olmalıdır

Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada; “Basın demokrasinin tarafı olmalıdır. Demokrasi ancak bu şekilde bir anlam kazanır; hukuk, insani değerler, hak ve özgürlükler de bu şekilde yücelir” dedi.

Samsun Haber - 09-01-2012 18:37

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir açıklama yaparak, Türkiye’nin çağdaşlaşma sürecinde büyük rol üstlenen basın mensuplarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi konusunda üzerlerine düşen sorumluluğun bilincinde olduklarını kaydetti.

Basının, ne olursa olsun demokrasinin tarafı olması gerektiğini ifade eden Demir, demokrasinin ancak basının demokrat davranmasıyla bir anlam kazanacağını ve bu sayede hukukun, insani değerlerin, hak ve özgürlüklerin yücelebileceğini belirtti.

Basının; demokrasi kültürünün yerleşmesine, kardeşlik duygularının ön plana çıkarılmasına ve demokratik süreçlerin sağlıklı işlemesine katkı sağlayan önemli bir kurum olduğunu kaydeden Demir, her geçen gün değişen ve gelişen dünyada temel hak ve özgürlükler başta olmak üzere her alanda büyük ilerlemeler kat eden Türkiye’nin, güçlü medya kuruluşları sayesinde ön plana çıkabileceğini ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkabileceğini vurguladı.

Açıklamasında; “Toplumu doğru bilgilendirme, farklı düşünceleri tarafsız olarak kamuoyuyla paylaşma vazifesini yerine getirme konumunda olan basın mensuplarının haklarının korunması, çalışma şartlarının iyileştirilmesi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da önceliklerimiz arasındadır” ifadelerini kullanan Demir, Türkiye demokrasisinin mevcut standartlarının yükseltilmesi ve basın mensuplarının daha özgür bir ortamda mesleklerini icra edebilmeleri için gerekli gayreti göstereceklerinden kimsenin şüphe duymaması gerektiğini ifade etti.

Demir açıklamasını; “Basın çalışanlarının haklarının düzenlendiği 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nün 51. Yıldönümü vesilesiyle tüm medya mensuplarının bu anlamlı gününü kutluyor, bütün gazetecilerimize başarılar diliyorum” sözleriyle tamamladı.
Günün Diğer Haberleri